""

Törnrosa utvald till bibu 2018

Estrad Norrs produktion Törnrosa – den enda sanna kärlekens tid, av Manda Stenström, har blivit utvald som en av 16 produktioner till bibu – Scenkonstbiennal för barn och unga. 

Juryns motivering : 

”I sagans värld är den sanna kärleken enkel, självklar och varar ända till livets slut. Men hur fungerar det i verkligheten? I föreställningen ställs alla sagans sanningar på huvudet när vår nutid, dess ambivalens och moderna värderingar kliver in i den klassiska sagans värld och krockar med dess klassiska berättarelement och värderingar. Med farsen som verktyg och med en normkreativ utgångspunkt får vi en visuell och välspelad föreställning om allt vad kärleken kan innebära. Hur tar vi hand om varandra? Hur skapar vi jämställda, respektfulla och kärleksfulla relationer bortanför norm? Möjligen ges även insikter om att se de relationer som inte ger oss kärlek, respekt och omsorg, så vi blir modiga att lämna dessa bakom oss.”

Törnrosa – den enda sanna kärlekens tid är en pjäs om romantik, taktik, tidsanda och det mod som krävs för att våga älska.

Estrad Norr spelade föreställningen för skolbarn i Jämtland Härjedalen och  Västernorrland under våren 2017, den var mycket uppskattad av både elever och lärare. Att vi nu får möjlighet att inspirera fler med denna angelägna föreställning ser vi som mycket glädjande.

Alla juryvalda föreställningar till bibu 2018

bibu 2018
bibu är en nationell och internationell scenkonstbiennal för barn och unga som presenterar stark, innovativ, nyskapande och experimentell scenkonst från hela världen. bibu är en inspirationskälla för alla som arbetar med scenkonst för barn och unga.

2018 års upplaga av bibu äger rum den 16-19 maj i Helsingborg.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail