""

Skies Calling Skies Falling

Dans
När: 20 september, kl 19.00

Var: Frösö Park Arena
Längd: 80 minuter
Biljetter: köp på plats
………………………………….

Margaret Jenkins Dance Company från San Francisco kommer till Sverige med det hyllade verket Skies Calling Skies Falling.

Skies Calling Skies Falling använder sig av chock – det fysiska, emotionella och intellektuella förkroppsligandet av detta tillstånd – som sin centrala metafor. Skies Calling Skies Falling står för en genomgående kollaborativ konstform och är en kombination av en fullödig, nyanserad och mångsidigt laddad dansvokabulär, skärvor av berättelser, originalmusik med både befintliga och nykomponerade element, livfulla dräkter och en video av kompaniet filmad med drönare. Sammantaget skapas ett explosivt, ifrågasättande landskap, fyllt av rörelseenergi och hopp.

Med hjälp av en drönare har den svenska videokonstnären Hi-Jin Kang Hodge och den amerikanska videokonstnären David Hodge filmat kompaniet på en öppen yta inne i ett stort sädesmagasin i San Francisco. Drönaren har svävat runt och dykt ner mot marken från som mest 250 meters höjd. Flygbilderna skapar en känsla av en avlägsen och möjligen övergiven stad.

Videon projiceras på golvet och väggarna på spelplatsen och utgör en åtta minuter lång prolog och samtidigt ett visuellt landskap för Skies Calling Skies Falling.

”Jenkins dansverk är oförglömligt vackert och fängslande… häpnadsväckande!”
 New York Times

Medverkande
Konstnärlig och koreografisk ledning: Margaret Jenkins
Dansare/samarbetspartners: Dalton Alexander, Kristen Bell, Corey Brady, Alex Carrington, Margaret Cromwell, Kelly Del Rosario, Chinchin Hsu
Videodesign: Hi-Jin Kang Hodge och David Hodge
Ljus: David Robertson
Kostym: Mary Domenico
Text och berättelsestruktur: Michael Palmer
Musik: Thomas Carnacki
Foto: RJ Muna
Mer info på: www.mjdc.org

Biljetter & priser:
Vuxen 100 kr/Ungdom under 18 år 60 kr
Köp på plast innan föreställningen.
Förboka på telefon 070-7317076 eller e-post info@lat63.se

Arrangör
Lat.63 art arena 
Med stöd av  Estrad Norr och Frösö park AB. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail