PLUPP – akte joejkespiele, en jojkikal

Plupp på scenen

Estrad Norr/Musikteater för barn och ungdom bedriver ett interregionalt sapmi/nord projekt from 1/10 – 2015 tom 31/12 – 2017.plupp-loggor

PLUPP – akte joejkespiele, en jojkikal

Plupp är en liten figur med blått hår som bor på fjället. Han är egentligen osynlig för oss människor, förutom för dem som tror på honom. I författarinnan Inga Borgs värld är han synlig som det blå man kan se som en skiftning över den smältande snön på fjället om våren. Han kan vara synlig på hösten, när löven skiftar i gult och orange och höststormarna får fjällbjörkarna att svaja. Då är det nämligen hans halsduk som syns som ett löv. Plupp möter olika äventyr tillsammans med sina båda vänner Slamma (lämmeln) och Tjeske (hermelinen) i denna dramatiserade föreställning av Inga Borgs barnböcker om Plupp.

Lärare och elever får digital tillgång till undervisningsmaterial på förhand. Materialet innehåller Pluppsången, samisk ordlista, en lek samt biografi om Inga Borgs författarskap.

Produktionen är ett Interreg Nord samarbete mellan Åarjelhsaemien Teatere och Estrad Norr, samarbetspartners är även SÁMI nasunála teáhter och Nord Universitetet avd Levanger. Ett stöd från den europeiska regionala utvecklingsfonden.


Klicka här för text till Pluppsången

Klicka här för noter till Pluppsången


PLUPPS KARTA
Ladda ner som pdf 

 

ORDLISTA
Ladda ner som pdf

 

OM FÖRFATTAREN INGA BORG

Ladda ner som pdf

 

Pressbilder av Bjørn Leirvik:

Press om föreställningen:

Länk till Aftonbladet
Länk till SVT
Länk till Piteå-Tidningen

Länk till Östersundsposten
Länk till Sveriges Radio
Länk till Landets Fria
Länk till P1 Kultur

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail