""

Paterson-Söderlind Trio

Musik
När: Torsdag 8 mars kl. 19.30
Var: Gamla Teatern, Östersund
Biljetter: förköp via nortic eller på Turistbyrån/Visit Östersund.   


Den amerikanska jazzpianisten Ben Paterson kommer till Sverige för en turné tillsammans med den hyllade svenske jazzgitarristen Erik Söderlind och New Yorkbasisten Neal Miner.

– Vi har ett brett musikaliskt anslag och knyter bland annat samman Bob Dylans låtskatt med den jazztradition som Nat King Cole och Oscar Peterson står för. Dessutom framför vi eget material, berättar gitarristen Erik Söderlind.

Nat King Cole och Oscar Peterson blev stilbildande i det avskalade trioformatet. Uppbackad av en gitarrist och en basist framträdde deras genialitet tydligt. Både Musiken och musikerna fick ett friare och personligare uttryck.

Erik Söderlind och Ben Paterson har turnerat tillsammans tidigare. Beslutet att ta triokonceptet vidare föddes när Erik var i New York förra året och medverkade på en inspelning där Ben visade att han inte bara är en fantastisk pianist utan även en utmärkt sångare.

Det är inte bara Erik Söderlind som har kopplingar till Sverige. Ben Paterson själv har svenskt påbrå. Hans mamma kommer från det lilla samhället Kälarne i Jämtland.  

The Paterson Project
Ben Patersson, piano
Erik Söderlind, gitarr
Neal Miner, bas

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail