Pajazzo

Offentlig föreställning 9 november kl. 19

Plats: Svarta Lådan, OSD, Östersund
Köp biljett: Pajazzo 9/11

Operaklassiker i modern tolkning

Leoncavallos mest älskade opera Pajazzo utspelar sig i Italien och ville närma sig den verklighet som i Italien kunde kännas igen av en bredare publik – livet så som det var.

I vår egna tolkning låter vi vår Pajazzo utspelas i Italien under den stora depressionen på 30-talet mellan de stora världskrigen. Ett Europa skakat av börskrascher och fattigdom, där den lilla människans öde inte vägde mer än ett riskorn i en rik människas hand.

Vi befinner oss på ett torg i en liten sömnig stad, men som ändå är innevånarnas hela värld. För gycklarna är samma sömniga stad ett av alla ändlösa stopp i livet på landsvägen.

Den lilla gycklargruppen lever, reser, arbetar tätt tillsammans med vänskap, yrkesstolthet, konflikter och tärande svartsjuka som följeslagare. Alla är de beroende av den sköra balans som bygger på lagarbete och sammanhållning, kollektivet är viktigare än den enskilde.

När Nedda, som lever med gruppens ledare Canio, förälskar sig i en annan hotas hela gruppens existens. Den kommande kvällens föreställning blir en privat uppgörelse mellan liv och död, allt inför en hänfört applåderande publik.

Leoncavallo berättar en historia som pulserar av djup förtvivlan och kärlekslängtan, med en musik som vibrerar av ursinnig råstyrka. När vi i vår tolkning låter Nedda förälska sig i en kvinna och karaktären Silvio blir Silvia, dras skruven ytterligare ett varv i denna livsbejakande tragedi i fascismens Italien.

Pressinformation 

Pajazzo – pressinformation 7 nov 2017

Pressbilder Pajazzo 

För högupplösta bilder kontakta nina.fridell@estradnorr.se
Fotograf:  Anneli Åsén

""
Pajazzo 2017, Foto: Anneli Åsén
""
Pajazzo 2017, Foto: Anneli Åsén
""
Pajazzo 2017, Foto: Anneli Åsén
""
Pajazzo 2017, Foto: Anneli Åsén
""
Pajazzo 2017, Foto: Anneli Åsén
""
Pajazzo 2017, Foto: Anneli Åsén.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail