Region Jämtland Härjedalen
Teater

Fågeln i mig flyger vart den vill

12 mar 2020Estrad Norr

Om konstnären Berta Hanssons uppväxt i Hammerdal.

Om konstnären Berta Hanssons uppväxt i Hammerdal.

Högst uppe i en stor tall sitter Berta och längtar bort. Inte från familjen eller byn egentligen, utan mest längtar hon till nåt annat, till ett ställe där hon får vara som hon är. Mest av allt vill Berta måla och teckna allt hon ser men arbetet på gården måste utföras, det vet hon ju innerst inne. Den enda i familjen som uppskattar hennes konstnärlighet är mamma och just nu ligger hon sjuk i lungsot. Hur blir det om det värsta händer?

Inuti Berta gror en hemlig längtan efter att få visa världen att hon borde få måla tavlor istället för att ta hand om hushållet, det som Pappa envist vill och räknar med. Men hur ska hon kunna förverkliga sina drömmar när den enda som förstår henne är på väg att försvinna?

Fågeln i mig flyger vart den vill bygger på Sara Lundbergs Augustpris-belönade bok om konstnären Berta Hanssons uppväxt i Hammerdal.

Föreställningen handlar som sorg, längtan och modet att följa sitt hjärtas röst. Den vill visa publiken att det finns vägar att nå sina drömmar, om man bara vågar lite mer än man tror.

Medverkande
Martin Johansson, manus och regi
Anna Maria Engberg, skådespelare och kompositör
Helena Gezelius, skådespelare
Anders Hennig Öhrström, skådespelare
Lotta Nilsson, kostymör och scenograf
Birgitta Rasmusson, maskör
Anders Rudolfsson, tekniker
Christina Seldahl Lindgren, producent Estrad Norr

Tillfällen

  • 12 mars 19:00 Estrad Norr

INFO

Vid frågor:
Kontakta Christina Seldahl på
christina.lindgren@regionjh.se
Tel. 070-660 17 38