Region Jämtland Härjedalen

OBS: Det här evenemanget har passerat

Musik

Eighth Blackbird

20 nov 2019Birka Folkhögskola

Banbrytande amerikansk kammarmusik

Eighth Blackbird är sex amerikanska musiker som i 20 års tid har utmanat ramarna för vad det är att vara en samtida kammarmusikensemble.

I augusti släppte de skivan When We Are Inhuman tillsammans med Bonnie "Prince" Billy och Bryce Dessner. De räknar Chicago som sin utgångspunkt men har spelat mycket nationellt och internationellt, för tiotusentals åhörare genom åren.

Eighth Blackbird har vunnit en Grammy för bästa kammarmusik 2016 och har nu en position på University of Richmond som Ensemble in Residence. De har beställt mycket musik av olika amerikanska tonsättare, Jeremy Denk, Philip Glass, Steve Reich med flera. De är inte bara utövare utan också lärare och masterclassledare och skapade Blackbird Creative Laboratory, två veckors sommarkurs och musikfestival för utövare och kompositörer.

I ensemblen spelar Nathalie Joachim, flöjter, Michael J. Maccaferri, klarinetter, Yvonne Lam, violin & viola, Nick Photinos, violoncell, Matthew Duvall, slagverk och Lisa Kaplan, piano. De spelar musik av bland annat de amerikanska tonsättarna Nina Shekhar, Angélica Negrón, Jon Holland och Holly Harrison.

Konserten är ett samarbete mellan Estrad Norr och Birka Folkhögskola.

Tillfällen

  • Onsdag 20 nov 19:00 Birka Folkhögskola

Köpa biljett

Biljetter köpes på plats
Entré 100:-

Vid frågor:
Kontakta Lilian Henriksson på
lilian.henriksson@regionjh.se