Region Jämtland Härjedalen
Musik

Chicos Fritos

29 sep 2020Folkets hus, Östersund

Bluesig ökenflamenco

Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig ökenflamenco från förr, i de gamla stilarna från Andalucía Oriental: tarantos, zambra, mariana, fandangos de Almería och tangos de Granada.

Sitt eget sound skapar de med munspel och flamencogitarr. Influerade av det filmiska och ödsliga uttrycket i Ennio Morricones musik i spaghettiwesternfilmerna – inspelade i östra Andalusien – blandar de bluesiga toner och westernklanger med den traditionella musiken från regionen.

Medverkande
Jonathan Bondesson är Sveriges enda masterutbildade flamencogitarrist och ingår i många professionella sammanhang i flamenco-Sverige. Jonathan är utbildad vid musikhögskolan i Stockholm och i Sevilla. Jonathans solodebut ”Andalusien i minusgrader” blev hyllad i branschtidningen Lira och fick en 4 i Dagens Nyheter.

Olle Pelayo Lind är munspelare och gitarrist utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Ingesund, samt i flamencogitarr och historia i Sevilla och Granada. Olle har spelat munspel och gitarr i vitt skilda genrer, bland annat svensk och finsk folkmusik med Arvika Blues Breakers, grekisk musik med Maria Stellas och Thor Ahlgren, brasiliansk musik i flera konstellationer, och flamenco med Irene Pelayo.

Tillfällen

  • 29/9 kl. 19.00 Folkets hus, Östersund

Info

Begränsat antal platser med anledning av covid-19.
Totalt 45 platser, endast förköp.

Vid frågor:
Kontakta Mattias Olsson på mattias.1.olsson@regionjh.se
Tel. 072-213 48 74