""

Lena Jonsson trio

Musik – Vecka 15

Estrad Norrs frilansresidens presenterar

Lena Jonsson trio är baserad på Lenas kompositioner som har influenser från både amerikansk och svensk folkmusik samt jazz. Bandet rör sig sömlöst och elegant mellan olika musikstilar.

Lenas kraftfulla fiolspel och Kristofers drivande bas vävs samman av Eriks varierade och lyhörda gitarrklanger. Förbered dig på en konsert med humor, inlevelse, utstrålning och briljant folkmusik!

Lena Jonsson har setts i flera olika band i den svenska folkmusikmiljön de senaste femton åren och har spelat konserter över hela världen. Vid 21 års ålder nominerades hon som årets nykomling vid folk- och världsmusik-galan. Sedan dess har karriären gått spikrakt framåt och Lena är idag en etablerad fiolspelare och en av folkmusiksveriges starkast lysande stjärnor.

Erik Ronström är en mångsidig och begåvad gitarrist, verksam i ett flertal band såsom Stormsteg, Triller och Massivet.

Kristofer Sundström har under åren jobbat med en lång rad artister och genrebrett med bland annat jazz, pop, funk, folkmusik och klassiskt.

Medverkande
Lena Jonsson – fiol
Kristofer Sundström – bas
Erik Ronström – gitarr/mandola.

Estrad Norrs frilansresidens
Målet med residenset är att utveckla en samarbetsform mellan frilansande musiker och Estrad Norr. Vi vill ge musiker inom folk- och världsmusik möjlighet att i lugn och ro arbeta fram ett konsertprogram av hög kvalitet och därefter genomföra en turné i Jämtland Härjedalen samt något av de tre övriga Norrlandslänen.

Info för skola/arrangör 

Spelperiod
Vecka 15 Jämtland
Vecka 12 Norrbotten

Programlängd:
Skolföreställning 40 min
Offentlig konsert 70 min
Målgrupp: 10-19 år/offentlig publik

Krav på spelplatsen:
Teknik: 16 A
Bygg/rivtid: 2 tim/1 tim

Pris
1000 kr/skola
5000 kr/offentlig arrangör
Boka senast: 15 oktober 2018

Kontakt/Bokning
Monica Bergander, producent
monica.bergander@estradnorr.se
Tel. 063-14 67 12

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail