""

Imagine Sweden/Musik Direkt

Musiktävling för unga 
Final: 23 mars kl 18.30, Storsjöteatern 


Fredag 23 mars – Regionfinalen

Gästartist: Förra årets vinnare Trio On Hold.

 

Fredag 23 mars går Imagine Jämtlands Regionfinal av stapeln på Storsjöteatern. 12 akter med unga musiker, 13-21 år, kvalificerade sig för final, och de tävlar om 4 olika priser.

Priserna

Estrad Norr-priset innebär resa till och deltagande vid riksfinalen under Imagine Sweden i Uddevalla 9 – 12 maj. Under 3 dygn blir det konserter, spelningar, workshops och jam. 

Sensus-priset innebär att vinnaren får spela in i Sensus studio på Frösön tillsammans med en erfaren tekniker under 1 dag.

Jazzpriset är tillbaka i ny form! Priset är ett samarbete mellan Jazzköket & Estrad Norr, och innebär en spelning på Jazzköket någon gång innan sommaren.

Musikaffären Musikanten i Östersund sponsrar med Musikanten-priset som är en presentcheck värd 3000 kr.

Om tävlingen 

Tävlingen arrangeras för att skapa bra spelningar för unga musikanter. Alla deltagare har 10 minuter på stora scenen på Storsjöteatern, och de får hjälp och coachning av professionella tekniker för att lyfta sitt framträdande så långt det går.

Musik Direkt startade 1986 och många av dagens stjärnor har stått på våra scener under åren; Malena Ernman, José Gozales och Laleh är bara några av dem. Arrangörernas fokus på utbildning, på gränsöverskridande mötesplatser och på hög teknisk kvalitet i ljud och ljus fortsätter att locka unga till Imagine – kanske är tävlandet inte det viktigaste, utan själva spelningen.

I Jämtlands län är det Estrad Norr i samarbete med Sensus som arrangerar tävlingen. 

Biljetter

Boka dina biljetter via sms på nr 070 – 667 10 08, skriv vilken deltävling, och namn på varje besökare. Bokning hämtas ut senast kl. 18.15 på evenemangsdagen. 
Entré 40 kr kan betalas med Swish eller kontant i Storsjöteaterns kassa.

Kontakt

Har du frågor om tävlingen i Jämtland eller undrar över tillgänglighet för deltagare och publik? Hör av dig till:

Mia Kempff
Projektledare för Imagine i Jämtland
Telefon/SMS: 070 – 667 10 08
E-post: miakempff@hotmail.com

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail