""

Håriga och Snåriga

Teater – Vecka 40-48

I den här lagom långa, jättetrevliga och småläskiga föreställningen möter ni fyra ganska håriga och på många sätt snåriga kvinnor. I en pjäs full av humor, allvar och musik närmar vi oss de stora frågorna kring att vara kvinna. Om det nu ens är en stor fråga? Det kanske mest är en bi-sak? En strunt-sak? Eller kak-bak? Eller kvinno-sak?

Ja, för hur är det att vara kvinna egentligen? Är det så lätt som det låter? Vad tvingas man orka med? Vad finns det för outtalade krav, eller är alla uttalade? Får man göra som man vill eller finns det speciella regler för lite äldre kvinnor. När övergår man från att vara tjej till dam? Hur mycket får man njuta egentligen? Är vi ändå inte lika män när allt kommer kring? Måste man ens prata om det? I föreställningen tas dessa frågor upp samt många, många fler.

Här kommer ni att få träffa mattanter, mammor, kvinnor på piedestaler, självuppoffrande fruar, frihetstörstande damer, lågmälda tjejer och en sann hämnerska. 

Detta är en föreställning om livs historier lite på sidan av, inte särskilt förekommande i filmer, på scener eller i strålkastarens mitt. Vi får äntligen och för ovanlighetens skull djupdyka och riktigt vältra oss i berättelser om hur det är att vara kvinna.

Medverkande
Åsa Ekberg, Susanne Hellström och Inga Onn
Manus: Paula McManus
Regi: Peter Elmers
Scenograf: Jens Gustavson

Info för arrangör

Spelperiod: Vecka 40-48
5 oktober – 29 november

Programlängd: 80 min exkl paus
Målgrupp: Offentlig publik (vuxna)

Krav på spelplatsen
Lokal/Scenyta: 6 m bred, 4 m djup
Elkrav: 3-fas/16A
Mörkläggning: Gärna
Fri takhöjd: 2.20
Bygg/rivtid: 3 tim/1,5 tim

Pris
5000 kr inom Jämtlands län
12 000 kr utanför Jämtlands län
Boka senast: 15 maj 2018

Kontakt/Bokning
Christina Seldahl L, producent
christina.seldahl@estradnorr.se
Tel. 070-660 17 38

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail