""

Franska favoriter

Musik 
Vecka 20


Sångerskan Maud Sparrman och pianisten Stefan Vidmark tar publiken med på en musikalisk resa genom det franska 1900-talet. De bjuder på kända franska schlagers, chansons och filmmelodier, till exempel Edith Piafs Hymne L’amour, C’est si bon, Let it be me och Autumn Leaves. Dessutom framförs populära pianostycken som Claire de Lune av Debussy och Gymnopedie av Satie.

Maud Sparrman fick musiken med moders- mjölken och föräldrarnas orkester. Hon började i popband som tonåring och turnerade sedan några år med dansbandet Sören Anderssons. Maud har vunnit flera talangtävlingar, bland annat ”Vi som vill upp” som var lite av 60-talets Idol. Maud Sparrman är återkommande vokalist i Umeås VA BigBand och på hemmaplan är hennes fasta grupper jazzensemblen SaxMates, en duo med gitarristen Peter Graae och Sunne-Norderö kyrkokör.

Stefan Vidmark, Estrad Norrs egen pianist, har studerat vid Musikkonservatoriet i Trondheim och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har konserterat runt om i Sverige i olika konstellationer som solist, ackompanjatör och kammarmusiker.

 

Kontakt
Anders Nilsson, producent
anders.nilsson@estradnorr.se
Tel. 063-14 67 11

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail