Region Jämtland Härjedalen
Övrigt

Meningen med livet

2023Nöjesbruket Ångsta

En interaktiv husvagnspark där varje husvagn utgör en ingång till vad meningen med livet kan tänkas vara

Meningen med livet är en interaktiv husvagnspark där varje husvagn utgör en ingång till vad meningen med livet kan tänkas vara. Här får du röra dig runt bland husvagnarna och utforska dess innehåll. Du kan bland annat möta en filosof, uppleva naturen, dela en måltid rund en öppen eld eller fundera på livets mening i en bastuvagn.

Genom att bjuda in till en denna existentiella upplevelsepark vill vi, Tove och Ludvig tillsammans med dig undersöka livets ödesfråga. En allmänmänsklig undran människor i alla tider klurat över och som vi nu vill använda alla sinnen för att utforska tillsammans med dig.

Kom och låt oss mötas i ett episkt svar på livets största fråga!

Den 18 augusti 2023 har Meningen med livet premiär på Nöjesbruket i Ångsta, Jämtland. Därefter kan besökare uppleva verket den 19 augusti på Nöjesbruket samt på Eljest i Umeå, Västerbotten den 25-26 augusti.

Biljetterna släpps 26 april.
Mer information om verket och biljetter finns här Länk till annan webbplats.

Meningen med livet görs i samarbete med Norrlandsoperan, Estrad Norr och Dansnät Sverige med stöd från Kulturrådet och Region Jämtland Härjedalen.

Om Tove och Ludvig

Tove Berglund är scenograf, kostymdesigner och konstnär som gör interaktiva scenkonstverk. Hon gick ut Stockholms Dramatiska Högskolas kostymdesignutbildning 2013 och har arbetat på bl.a. Den Norske Teatret, Orionteatern, MDT och Stockholm, Malmö och Uppsalas stadsteatrar. I hennes arbete som kostymdesigner har Ludvig Daae varit en återkommande och nära samarbetspart. Toves interaktiva verk som gjort succé bland deltagare och kritiker. Framför allt uppmärksammades trilogin, ÅRETS HÄNDELSER som hon avslutade med helaftonsverket JULEN tillsammans med Ludvig på Norrlandsoperan 2021. I hennes arbete utforskar hon ofta lustfylld interaktion, episka teman, och god smak.

Ludvig Daae är en norsk koreograf och dansare med bas i Stockholm och Oslo. Hans egna föreställningar har presenterats över 200 gånger i 11 länder. Han har bland annat koreograferat Cullberg på Nobelbanketten i Blå Hallen och skapat föreställningen ”Vi kan göra va du vill” för Norrdans. Ludvig har ett långsiktigt samarbete med filmskaparen Joanna Nordahl och tillsammans turnerar de just nu med sin föreställning ”The Viral Dance”. För tillfället är Ludvig intresserad av national identitet och deltagarpraktiker, något han undersöker tillsammans med Tove Berglund i föreställningarna Landscape, Vi kan göra va du vill och Home. Sedan 2013 har Tove Berglund varit en av Ludvigs närmaste samarbetspartners.

Tove och Ludvig har tidigare stått värdar för den interaktiva helkvällen JULEN på Norrlandsoperan 2021. JULEN var den sista delen i trilogin ÅRETS HÄNDELSER – en serie interaktiva helkvällar där Tove tillsammans med olika konstnärer undersökte högtiderna, påsk, midsommar och jul genom högtidernas egen form och uttryck. ÅRETS HÄNDELSER är uppföljaren till LIVETS HÄNDELSER där Tove undersökte dop, bröllop och begravning tillsammans med Ellen Norlund och Martina Elm 2017 och 2018.

Premiär 18 augusti

Den 18 augusti 2023 har Meningen med livet premiär på Nöjesbruket i Ångsta, Jämtland. Därefter kan besökare uppleva verket den 19 augusti på Nöjesbruket samt på Eljest i Umeå, Västerbotten den
25-26 augusti.

Biljetterna släpps 26 april.
Mer information om verket och biljetter finns här Länk till annan webbplats.

Meningen med livet görs i samarbete med Norrlandsoperan, Estrad Norr och Dansnät Sverige med stöd från Kulturrådet och Region Jämtland Härjedalen.

Foto: Chrisander Brun