Region Jämtland Härjedalen

OBS: Det här evenemanget har passerat

Musik

Hannah Svensson Group

2020INSTÄLLT

En av våra mest uppskattade jazzsångerskor

Turnén är inställd

Här får vi helt nykomponerat material från Hannah Svensson Group och deras senaste album ”Places and dreams” blandat med en och annan låtskatt ur den amerikanska sångboken i nya förklädnader.

Musiken präglas av starka melodier och ett möte mellan jazz och popharmonier och stort utrymme för improvisation. Gruppens musikaliska influenser spänner från jazz, pop och fusion, där det egna soundet går som en röd tråd genom varje låt.

Kritikerrosade sångerskan och låtskrivaren Hannah Svensson har med fem skivalbum etablerat sig som en av våra mest uppskattade jazzsångerskor. Hannah banar sin egen väg och hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt.

Hannah Svensson Group består förutom av Hannah själv av fyra förnämliga jazzmusiker: Jan Lundgren som räknas som en av världens mest framstående jazzpianister, Ewan Svensson, en av vårt lands mest personliga och hörvärda gitarrister tillika Hannahs far, den legendariske basisten och kapellmästaren Matz Nilsson samt en av Sveriges allra mest respekterade och skickliga trummisar med en unik känslighet i sitt spel, Zoltan Czörsz.

Arrangeras av Estrad Norr i samarbete med lokala arrangörer.

Turnéplan:
Måndag 16 november E-street Sundsvall
Tisdag 17 november Gamla Teatern Östersund
Onsdag 18 november Bryggeriet Härnösand
Torsdag 19 november Hotel Östjemten Kälarne
Fredag 20 november Bruksgården Örnsköldsvik

Turnén är inställd.


 

Vid frågor:
Kontakta Anders Nilsson på
anders.nilsson@regionjh.se
Telefon: 063 - 14 67 11

Foto: James Djordjevic