Region Jämtland Härjedalen
Dans

Flora Fauna Project - Öppen studiovisning

2022Krokvågsskolan i Ragunda

Residensvisning

I augusti kommer Flora Fauna Project till Ragunda. Duon som om utgörs av koreograf Maria Nilsson Waller och multikonstnär Stace Gill kommer att samla en ensemble med dansare från hela Europa för att jobba fram material till ett nytt dansverk med beräknad premiär våren 2024.

Öppen studiovisning
Onsdag 24 aug kl 12-13.00. Fri entré, anmälan krävs.
Plats: Krokvågsskolan i Ragunda. Anmälan skickas till: anna.m.eriksson@regionjh.se

Under residenset kommer duon, tillsammans med ensemblen, att fokusera på att skapa nytt rörelsematerial och utforska idéer till ett nytt verk. Flora Fauna Project skapar verk där dans, scenografi, ljus, film och ljuddesign är likvärdiga delar, och deras research innehåller alla dessa komponenter.

Ensemblen består av professionella dansare från hela Europa, som alla har arbetat med Flora Fauna Project tidigare. Dansare: Elin Hedin, Irma Von Platen, Mikel Artistegui, Kevin Coquelard, Sara Ezzell och Marcia Liu.

Den dagliga träningen är en annan en viktig del i arbetet under residenset. Under tre onsdagar i augusti kommer klasserna vara öppen för allmänheten

Efter avslutat residens kommer Flora Fauna Project ge sig ut på turné i Jämtland, Sverige och slutligen Irland, en turné som blir ett första steg i ett återkommande och mer ekologiskt sätt att knyta samman duons två hem. Mer info om Flora Fauna Project på www.florafaunaproject.com

Residenset arrangeras av Estrad Norr i samarbete med Ragunda kommun och ska bidra till att sprida dansen som eget konstnärligt område i länet.

Tillfällen

  • Onsdag 24 aug kl 12.00-13.00 Krokvågsskolan i Ragunda
Visa fler tillfällen

INFO

Öppen visning onsdag 24 aug kl 12-13.00. Fri entré, anmälan krävs.
Plats: Krokvågsskolan i Ragunda. Anmälan skickas till: anna.m.eriksson@regionjh.se

KONTAKT/FRÅGOR

Anna Eriksson, producent
anna.m.eriksson@regionjh.se
Tel. 063-14 67 13

LUMEN 2019. Featuring Elin Hedin. Foto: Flora Fauna Project