Region Jämtland Härjedalen
Gruppbild, Teater Barda i blå huvtröjor.

Teater Barda 2018, Foto: Sandra Lee Pettersson

Teater Barda

Teater Barda är ett samarbete mellan Estrad Norr och Östersunds kommun. Ensemblen är en fast del av den ordinarie verksamheten hos Estrad Norr.

Teater Barda är en scenkonstgrupp där skådespelarna består av personer med varierande funktionshinder. Gruppen vill skapa kvalitativ scenkonst som på ett seriöst sätt framhäver skådespelarnas unika uttryck och färdigheter som scenkonstnärer och samtidigt integrerar dem i ett professionellt yrkesliv.

Teater Barda har varit verksamma sedan starten 2007. De har hunnit spela över 500 föreställningar på turné i främst Jämtland Härjedalen, men även i resten av Norrland och Sverige. Teater Barda har bland annat medverkat i storsatsningen ”Norrländsk passion” 2014. Producerat två filmer/dokumentärer som visats på SVT, senast sommaren 2015 då ”De sociala kongresserna” visades i "K-Special”.

Workshop eller föreläsning med Teater Barda

Gruppen arbetar inte bara med olika föreställningar de kan även erbjuda en workshop som ger dig en möjlighet att prova olika spännande teaterövningar. Teater Barda kan också erbjuda en föreläsning om verksamheten och kulturens betydelse för skådespelarna. Möt gärna skådespelarna i en annan situation genom deras föreläsning eller workshop, varför inte båda? Vi kommer gärna ut till er.

Kontakta Camilla Edfalk för mer information.
Telefon: 072 – 243 13 05
E-post: camilla.edfalk@ostersund.se


Senast uppdaterad: 2020-04-8