Region Jämtland Härjedalen

Törnrosa Foto: Sandra Lee Pettersson

Teater

Teatern vid Estrad Norr erbjuder nästan uteslutande nyskriven dramatik. Vi producerar allt själva och presenterar årligen minst två nya föreställningar, en på våren och en på hösten. I vår repertoar ligger fokus på angelägen, nyskriven dramatik för barn och unga. Men vi producerar även föreställningar för vuxna, sommarteater, sceniska läsningar m.m.

Ett av ledorden för teatern är tillgänglighet något som vi ständigt arbetar för att bli bättre på. Det har resulterat i en mobil scen “Skåpet” som kan anpassas till sommarteater men även till ett litet scenrum som passar utmärkt för att visa teater för de mindre barnen. Med Skåpet kan vi åka ut till vilken skola som helst, plugga in elkabeln och köra föreställning!

Någon riktig hemmascen har vi inte på Estrad Norr. Vi repar våra föreställningar och sedan rullar alla produktioner på turné i vårt stora län.

Camilla och Christina på teatern

Camilla och Christina fixar teaterproduktionerna. Foto: Sandra Lee Pettersson

Vid teatern finns ingen fast ensemble, vi anlitar skådespelare och annan konstnärlig personal utifrån behov i aktuella produktioner.

Teatern vid Estrad Norr har funnits sedan 1997. Vi är en aktör som vill verka för ett öppet teaterklimat, samverka med andra aktörer och värna om de lokala mötesplatserna som är så viktiga för vår turnerande verksamhet.

Teater Barda

Scenkonstgruppen Teater Barda som också är knuten till Estrad Norr är en grupp scenkonstnärer med funktionsvariationer som skapar produktioner utifrån sina egna förutsättningar och berättelser, de har passerat 10 år som scenkonstgrupp.
Läs mer om Teater Barda


Samarbete/samverkan

Norrscen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2019-03-7