Region Jämtland Härjedalen

Dansare sökes till Lapp-Nils 2023

Uppsättningen om den mytomspunne spelmannen Lapp-Nils från Jämtland är en nyskriven pjäs, ett drömspel, med text och regi av Martin Lindberg och koreografi av Tove Skeidsvoll. Föreställningen produceras av Estrad Norr i Östersund och kommer att spelas vid Döda Fallet i Ragunda sommaren 2023.

Audition för dansare sker i Stockholm 21 januari 2023. Vill du delta? Skicka din ansökan senast 11 december 2022.

Om föreställningen

Lapp-Nils var en legend under sin livstid. Men ännu idag lever hans låtar vidare bland folkmusiker i hela Sverige. Föreställningen genomsyras av musik och dans. I föreställningen möter vi ett svunnet Jämtland med sockenlappar, torpare och storbönder. Men även änglar och djävlar. Och vid randen av Döda Fallet rasar en kamp mellan himmel och helvete om spelmannens själ, om synd och rening. Och rätten till musiken.

Vi söker tre professionella dansare

  • Som är trygga med att arbeta tillsammans i en ensemble av skådespelare och musiker samt med regissör och koreograf.
  • Som kan arbeta i en bredd av utryck - både fysiskt rörlig dans i skiftande stilar och skådespeleri med text på svenska i en platsspecifik miljö utomhus.
  • Som har erfarenhet av att spela sceniska föreställningar för en större publik.

Lapp-Nils (Nils Jonsson) var en spelman som levde mellan 1804-1870 vars arv till högsta grad är närvarande i svensk folkmusik än idag. Han föddes i Jämtland och var same, Lapp-Nils var det artistnamn han tog sig när han blev spelman.

Det är meriterande för sökande dansare att ha kunskap inom folklig dans (som polskor och även den norska akrobatiska hallingen) och det är meriterande med dansare som har samisk anknytning.

Om anställningen

Anställningsperiod: 22/5 - 23/7 2023
Arbetsort: Ragunda, Jämtland.

Uppsättningen och arbetet inför sker vid Döda Fallet i Ragunda kommun, Jämtland, och dess spelplats med Sveriges enda vridläktare där publiken får uppleva pjäsen framför en svindlande utsikt över den vackra naturen runt omkring. Ensemblen kommer att bo tillsammans och dela stugor i närliggande stugby.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast 11 december 2023.
Skicka din ansökan till info@estradnorr.se och skriv ”Dansare Lapp-Nils 2023” i ämnesraden.

Ansökan ska innehålla:

  • Ditt CV
  • Ett brev på max en A4 där du berättar något om din bakgrund och hur det kommer sig att du är intresserad av arbetet.
  • En nytagen bild

Vi läser samtliga ansökningar och gör därefter ett urval utifrån vad produktionen söker. Kallelse till audition kommer att skickas ut till alla berörda senast den 19 december 2022.

Audition

Audition sker i Stockholm den 21 januari 2023.
Adressen är: CCAP Körsbärsvägen 9 nb.

Kontakt/frågor

Praktiska frågor skickas till Estrad Norr på info@estradnorr.se

Frågor om innehållet i audition eller det konstnärliga innehållet i föreställningen skickas till koreograf Tove Skeidsvoll på mail@toveskeidsvoll.com