Region Jämtland Härjedalen

Deltagare till projektet This is Home sökes

Tack för alla intresseanmälningar. Ansökningstiden har gått ut.

Vi söker deltagare till projektet This is Home, ett communitydansprojekt som genomförs på tre orter i Jämtland under hösten 2021. Bor du i Åre, Hammarstrand eller Offerdal? Vad kan du berätta om platsen där du bor?

Med platsen som utgångspunkt vill projektet ge fler människor en erfarenhet av att uttrycka sig genom dans, och på så sätt skapa gemenskap genom att testa något nytt. Vi söker personer i alla åldrar, som inte har någon tidigare erfarenhet av dans. Vill du, tillsammans med andra, vara med och utforska platsen där du bor genom rörelse och dans?

Projektet kommer att pågå i 12 veckor och därefter mynna ut i en föreställning. Varje ort kommer att ha en ensemble på 6 dansare/deltagare, totalt söker vi 18 deltagare till projektet.

This is Home leds av koreograf Maria Nilsson Waller och multikonstnär Stace Gill som har arbetat med liknade projekt på Irland med The River och i Östersund med ÖFK.

Vill du delta?

Skicka en intresseanmälan till Anna Eriksson senast den 15 maj:
anna.m.eriksson@regionjh.se

Mer om projektet

Projektet fokuserar på tre områden: fjällmiljö (Åre kommun), älven (Hammarstrand) och brukslandet (Offerdal).

Vad dominerar i din miljö? Hur upplever du naturen och din egen kropp? Vad krävs för att känna sig hemma?

Vi tror att koppling till naturen, tillhörighet till en plats och god gemenskap är viktigt i dessa tider. Det har blivit tydligt över hela världen i och med den pandemi som nu råder. Men hur pratar vi om kärleken till en plats utan att låta högerextremistiska?

Ett projekt som detta innebär outforskade, kreativa äventyr för samtliga. Tillsammans med gamla och nya vänner testar vi något nytt. Vi jobbar med dans och rörelse, använder kroppen som uttrycksmedel. Tillsammans skapar vi en föreställning utifrån experiment och diskussioner där vi funderar gemensamt kring dessa teman.

Läs mer communitydans

Kontakt

Anna Eriksson, dansproducent.
anna.m.eriksson@regionjh.se
Tel: 063 – 14 67 13