Region Jämtland Härjedalen

Estrad Norr släpper julskiva

Den 4 december släpps skivan "I väntan på Sjulsmäss". Vi får höra Hoven Droven, Triakel, Ellen Sundberg, Safoura Safavi och Merit Hemmingson bjuda på upprymd, stämningsfull och rockig julmusik med glimten i ögat.

Smakprov från skivan

"Mer jul" av Adolphson och Falk, framförs i coronasäker version av Hoven Droven, Triakel, Ellen Sundberg och Safoura Safavi.

I väntan på Sjulsmäss startade som ett konsertprojekt inför julen 2018. Vi samlade då några av Jämtlands skickligaste folkmusiker för att bjuda publiken i länet på en härlig julkonsert. Konceptet blev en dundersuccé redan från start, med fullsatta salonger vid näst intill varje konsert. Nu släpper vi en liveskiva med material från de två senaste årens mycket uppskattade och välbesökta julkonserter.

– 2020 har varit ett speciellt år på många sätt i och med coronapandemin. Vi gör ingen julturné med I väntan på Sjulsmäss i år. Vi har istället tagit tillfället i akt att producera en skiva med livematerial från tidigare år, berättar Monica Bergander producent på Estrad Norr.

Skivan släpps den 4 december 2020. Den kommer att säljas på Hamm & Nilsson i Östersund. Den går även att beställa på t.ex. www.ginza.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Lyssna på skivan på Spotify Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

– Vilket dreamteam det här har varit att jobba med, och nu finns delar av turnéerna förevigad på en skiva. Stolt är ordet jag känner, säger Kjell-Erik Eriksson, konstnärlig ledare för I väntan på Sjulsmäss.

God Sjulsmäss och god lyssning!

Beställ skivan