Region Jämtland Härjedalen

Ur föreställningen Memory 2019. Foto: Sandra Lee Pettersson

Musikteater

Musikteatern vid Estrad Norr har funnits sedan 1997 och producerar främst musikteater för barn och unga. I vårt uppdrag ingår, genom Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans, att erbjuda våra föreställningar i samtliga fyra norrlandslän. Det är ett stort geografiskt område att turnera i vilket kräver stor flexibilitet, handlingskraft och vilja, men även smarta bygglösningar för alla våra produktioner.

I första hand sätter vi upp egna produktioner där föreställningen byggs från grunden, nästan uteslutande med nyskriven musik. Frilansande musiker, sångare, dansare och skådespelare anställs utifrån den produktion som är planerad.

Aktuella produktioner 2023

Hösten 2023 sätter Estrad Norr återigen upp den populära musikteatern ”Plupp – en jojkikal”. Produktionen är initialt framtagen i samarbete med Samiska teatern i Mo i Rana - Åarjelhsaemien Teatere och riktar sig till barn 5-9 år. Nypremiär den 16 oktober. Föreställningen spelas för skolbarn i Jämtland Härjedalen, Västernorrland, Norrbotten och Västerbotten. Offentliga föreställningar spelas i Umeå, Lycksele och Östersund.

Tidigare produktioner

Bland de produktioner som Estrad Norr har turnerat med kan nämnas: Plupp – om de osynliga på fjället, Hattstugan, Karlsson på taket, Pelle Svanslös, Skuvle Nejla, Barberaren i Sevilla, Trots, Pinocchio, Leksaksaffären, De som kom över havet, Elden inombords och Adjö Herr Muffin. I arkivet hittar du alla Musikteaterns tidigare produktioner.

Samarbete/samverkan

Musikteater vid Estrad Norr har ett uppdrag att turnera med musikteater för barn och unga i samtliga fyra norrlandslän genom Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans (NMD) Länk till annan webbplats.

Janke och Monika Musikteater

Janke är konstnärliga ledare och Monica är producent på musikteatern. Foto: Sandra Lee Pettersson

Senast uppdaterad: 2023-09-22