Region Jämtland Härjedalen

UR ARKIVET

Musik

I väntan på Sjulsmäss

2021 Ur arkivet

Julkonsert med Hoven Droven, Triakel, Ellen Sundberg och Safoura Safavi.

Värme, glädje, humor och fullt ös när årets julkonsert, I väntan på Sjulsmäss, framfördes på Scenkonstverkstan.
Ellen Sundberg, Safoura Safavi, Triakel och Hoven Droven bjöd publiken på en skön mix av traditionella jullåtar, andras låtar och bandens egna låtar.

I väntan på Sjulsmäss startade som ett konsertprojekt inför julen 2018. Vi samlade då några av Jämtlands skickligaste folkmusiker för att bjuda publiken i länet på en härlig julkonsert. Konceptet blev en dundersuccé redan från start, med fullsatta salonger vid näst intill varje konsert. Turnén gick till regionens alla kommuner kring 1:a, 2:a advent både 2018 och 2019.

2020 kunde vi inte genomföra någon turné, men istället släppte vi en liveskiva med material från tidigare konserter. Skivan hamnade på 8:e plats på listan över mest köpta plattor i Sverige.

2021 när pandemin fortfarande finns ibland oss, ges föreställningen endast i Östersund, men 2022 hoppas vi återigen kunna ge oss ut och spela i länets alla kommuner.

Bandet längtar efter att möta publiken igen! Och vi har glädjen att välkomna er till Estrad Norrs nya lokal, Scenkonstverkstan.
Nu laddar vi inför Sjulsmäss!

I väntan på sjulsmäss 2021

2021 gjorde vi fyra utsålda konserter på Scenkonstverkstan, Estrad Norrs nya lokal på Odenskogsvägen 42 D i Östersund.

Foto: Lavenlay

På scen:
Kjell-Erik Eriksson
Jens Comén
Bo Lindberg
Pedro Blom
Björn Höglund
Emma Härdelin
Jan Strömstedt
Ellen Sundberg
Safoura Safavi