UR ARKIVET
Gastronomisk konsert med Salongsorkestern
Musik och mat
Gastromisk konsert - ett nytt konsertkoncept som turnerade i länet sensommaren 2019.
Publiken fick höra verk av bland annat Tjajkovskij, Gershwin och Strauss följt av ett samtal mellan köttförädlare Thorsten Laxvik och Estrad Norrs scenkonstchef Malin Hülphers om matens och musikens associativa rum. Salongsorkestern deltog även i denna del med exempelmusik, både traditionell och utmanande. Går det beskriva ett musikstycke som en maträtt och vice versa? Vad händer om vi lyssnar på musik lika aktivt som vi smakar av en exklusiv maträtt?
Efter paus med en liten smaktallrik som ingick i biljettpriset och möjlighet att köpa fika och liknande av lokala aktörer följde en avslutande konsertdel.
Dela sidan
Medverkande
Jonas Lindgård, konsertmästare - Violin 1
Anna Adolfsson Vestad - Violin 1
Emelie Molander - Violin 1
Bengt-Eric Norlén - Violin 2
Martin Mårtensson - Violin 2
Erik Ring - Viola, Stämledare
Adrian Jones - Viola
Maja Molander - Cello
Dan Svedberg - Kontrabas
Fredrik Dahlberg - Tvärflöjt
Amanda Östling - Klarintett
Bodil Kindlundh – Fagott
Torkel Johansson - Trumpet
David Wahlén - Dragspel
Johan Renman – Slagverk
Stefan Vidmark – Piano, ass konsertmästare
Malin Hülphers - Sceniskt samtal, koncept och idé
Thorsten Laxvik - Sceniskt samtal, köttförädlare