Region Jämtland Härjedalen

UR ARKIVET

Teater Dans

Hur känns det?

2018 Ur arkivet

Dansföreställningen med Teater Barda

Känslor i ständig rörelse tolkade av dansare i ständig rörelse. En dansföreställning med Teater Barda. Turnerade i Jämtland Härjedalen våren 2018.

Livet är en ständig rörelse där vi möter och upplever olika känslor. Dansföreställningen Hur känns det? handlar om de känslor som uppstår i relation till varandra och hur vi hanterar dem, belyst från ett barns perspektiv med barnets snabbt ombytliga känslor. Känslor i ständig rörelse tolkade av dansare i ständig rörelse där barnen känner igen sig från situationer som uppstår i deras vardag.

Föreställningens koreograf Camilla Edfalk är inte bara en erfaren koreograf och dansare utan även universitetsutbildad lärare. Koreografin i Hur känns det? bygger på Camillas egna erfarenheter från det pedagogiska arbetet med barn i skolan.

Teater Barda är en scenkonstgrupp där skådespelarna består av personer med varierande funktionshinder. Gruppen vill skapa kvalitativ scenkonst som på ett seriöst sätt framhäver skådespelarnas unika uttryck och färdigheter som scenkonstnärer och samtidigt integrerar dem i ett professionellt yrkesliv.Medverkande

Teater Barda
Dansare: Björn Högberg, Johanna Balsjö, Maria Eurenius, Erik Persson, Sebastian Bergström och Camilo Pizarro.
Koreograf: Camilla Edfalk
Assistent: Barbro Skalman
Producent: Camilla Rudolfsson
Fotograf: Sandra Lee Pettersson