Region Jämtland Härjedalen

UR ARKIVET

Musik

Bridget Marsden och Leif Ottosson

2018 Ur arkivet

Estrad Norrs residensgrupp hösten 2018

Bridget Marsden och Leif Ottosson deltog i Estrad Norrs frilansresidens hösten 2018.

Bridget Marsden och Leif Ottosson beskriver sin musik som nutida folkmusik med plats för stora tankar. Med fiol och dragspel framför de egna kompositioner och traditionellt material, de rör sig sömlöst mellan atmosfärisk improvisation och drivet låtspel.

Inom ramen för det nystartade residensprogrammet, har det haft möjlighet att jobba med en fördjupning av den egna konstnärliga processen. Vistelsen avslutas med två veckors turné i Jämtland och Västernorrland.

– Under de här veckorna på Estrad Norr jobbar vi med att utveckla våra egna låtar och hur vi skapar ett konsertflöde kring dem. Vi lägger kraft på ramverket och grottar ner oss i detaljer. Genom att göra det kommer vi närmare kärnan i vårt eget uttryck vilket skapar en tydligare helhet. Det tror vi kommer att förstärka konsertupplevelsen när vi möter publiken. För oss är det väldigt givande att ha den här tiden, berättar Leif Ottosson.

Turné 2018
Onsdag 12 september
Krokoms Kyrka

Torsdag 13 september
Föreningshuset i Hackås

Fredag 14 september
Stockesalen, Frösön


Tisdag 18 september
Gudmundrå Hembygdsgård, Kramfors

Onsdag 19 september
E-street, Sundsvall


Torsdag 20 september
Medborgarhuset, Ånge

Fredag 21 september
Aktivitetshuset Pangea, Timrå

Medverkande

Bridget Marsden - fiol
Leif Ottosson - dragspel

Estrad Norrs frilansresidens inom folk- och världsmusik startades 2018.Den första residensgruppen var: Bridget Marsden och Leif Ottosson

Producent: Monica Bergander, Estrad Norr.