Region Jämtland Härjedalen

UR ARKIVET

Teater

Bardas 10 Budord

2017 Ur arkivet

Teater Barda firar 10 år som scenkonstgrupp

2017 firade Teater Barda 10 år som scenkonstgrupp.

Vi uppmärksammar detta genom att sätta upp vårt mest innerliga och utmanande scenkonststycke hittills. En föreställning som sammanfattar vilka vi är, vad vi står för och, som titeln antyder, ger publiken Bardas 10 budord. ”Bardas 10 budord” ska inte (i motsats till Gamla testamentets budord) ses som befallningar utan snarare som en grundkurs i tillvarons oskrivna regler eller helt enkelt som en angelägen reflektion kring vad som egentligen är viktigt i livet belyst av kompetenta scenkonstnärer. Föreställningen, som kommer att blanda Teater Bardas olika scenkonstuttryck, skapas som vanligt med avstamp i skådespelarnas egna tankar, erfarenheter och uttryckssätt.

Teater Barda är en scenkonstgrupp där skådespelarna består av personer med varierande funktionshinder. Gruppen vill skapa kvalitativ scenkonst som på ett seriöst sätt framhäver skådespelarnas unika uttryck och färdigheter som scenkonstnärer och samtidigt integrerar dem i ett professionellt yrkesliv.

Bardas 10 budord 2017. Foto: Sandra Lee Pettersson

Medverkande

På scenen: Samtliga elva skådespelare/dansare i Teater Barda; Christine Berglund, Johanna Balsjö, Stefan Åberg, Björn Högberg, Maria Eurenius, Camilo Pizarro, Therese Hansson, Anja Dyrting, Sebastian Bergström, Victoria Olofsson & Erik Persson.

Manus, regi och koreografi: Henrik Ögren, i nära samarbete med skådespelarna

Scenograf: Jens Gustavsson
Kostym: Katarina Widegren
Teknik: Anders Rudolfsson
Ljusdesign: Erik Nordlander

Fotograf: Sandra Lee Pettersson

Bardas 10 budord 2017. Foto: Sandra Lee Pettersson