Region Jämtland Härjedalen

UR ARKIVET

Musikteater

Utanförskapet

2014 Ur arkivet

Om förståelse för individuella skillnader

Utanförskapet kretsar kring Felix som med egna ord säger ”Jag vill vara som alla andra, men jag är ändå mest mig själv, annorlunda är ett annat ord för speciell”.

Felix känner sig missförstådd och flyr in i sin egen värld där han själv bestämmer allt. Där kan det som är mörkt i livet istället få svämma över av ljus och färg.

Utanförskapet är brännande aktuell då förståelse för individuella skillnader ofta får stå åt sidan för en ibland fyrkantig mall som kanske inte passar alla.

Text och musik till Utanförskapet har skrivits av Fredrik Westin och Roger Rådström. Det är första gången som duon skriver en musikteater tillsammans.

Fredrik Westin
Fredrik är en mycket uppskattad föreläsare med Jag är pappa till Stålmannen där han berättar om sonen Olles neurologiska diagnoser och hur det påverkat hela familjen. "Om Tourettes var en människa skulle jag spöa skiten ur honom" (citat Olle) Under åren 2006-2011 var Fredrik gitarrist i det svenska hårdrocksbandet CORRODED.

Roger Rådström
Har genom åren medverkat vid flera av musikteaterns produktioner både som sångare, skådespelare och musiker. Han skrev även musiken till Svart som synden musikteaterns produktion 2008. Roger har fler strängar på sin lyra och är en flitigt anlitad kompositör, arrangör, körledare och inspiratör.

medverkande

Sångare/aktörer: Magnus Schönberg, Linnea Kibe, Jan Löfgren, Anna Hanning, Håkan Borgsten, Anna Ulin, Joakim Sundman

Musiker: Anneli Rydh, Katarina Bergner Åhlén, Markus Ernehed, Jan-Olof Oscarsson, Anton Lindström, Lars Ericsson, Tomas Nyqvist,

Kapellmästare: Roger Rådström
Text och musik: Fredrik Westin och Roger Rådström
Regi: Märit Bergvall