Region Jämtland Härjedalen
Teater Dans

De sociala kongresserna

2013 Ur arkivet

Vad är dans? Vad är kropp? Vad är vackert?

De sociala kongresserna är en dansföreställning som handlar om hur vi människor förhåller oss till varandra och som synliggör kroppens funktion i det sociala samspelet.

En föreställning om människans utsatthet och sårbarhet men också om hennes kärlek och gränslösa värme. Ett oblygt konstaterande av hur olika en människokropp kan se ut, ett bejakande av kroppens möjligheter och en insikt om kroppens begränsningar.

Vad är dans? Vad är kropp? Vad är vackert? Har alla människor tillträde till scenen? Att skapa dans med människor vars kroppar och rörelsemönster skiljer sig från det vi oftast ser på en dansscen vidgar våra begrepp om vad dans är, vad konst är, vad vackert är. Dansföreställningen ”De sociala kongresserna” har ambitionen att vara sin egen genre. För den som har behov av att klassificera upplevelsen kan man nog främst kalla det för modern experimentell konstdans.

Föreställningen skapades av dansarna (samtliga skådespelare i Teater Barda) tillsammans med regissören Henrik Ögren och koreografen Camilla Edfalk Almgren. Som vanligt när Teater Barda skapar gör vi det med utgångspunkt från skådespelarnas egna impulser och intryck som vi sedan hjälps åt att binda samman till en historia och i det här fallet – en dansföreställning.

Mats Sundin står för den nyskrivna musiken till föreställningen. Kostymör är Carina Ericsson, ljus och teknik Thomas Stjernberg.

De sociala kongresserna, 2013. Foto: Marie Birkl

Köpa biljett

Koreografi: Camilla Edfalk
Regi: Henrik Ögren
Musik: Mats Sundin
Kostym: Carina Ericsson
Teknik: Thomas Stjernberg
Producent: Camilla Rudolfsson

DANSARNA:
Björn Högberg
Camilio Pizarro
Stefan Åberg
Erik Persson
Sandra Arkander
Christin Berglund
Johanna Balsjö
Frida Edlund
Maria Eurenius
Ronny Evertsson
Therese Hansson
Anna Norrman
Victoria Olofsson

Fotograf: Marie Birkl - Mirakel

De sociala kongresserna, 2013. Foto: Marie Birkl