Region Jämtland Härjedalen

Internationella Dansresidens

Med start i år bedriver Konstnärsnämnden internationellt dansresidens i Östersund i samverkan med oss på Estrad Norr, ett samarbete som vi är mycket glada över. I år har scenkonstgruppen Bravo Toga vistats här på Estrad Norr och arbetat med verket Don’t Fear Change och La Random & Nelson Martinez har arbetat med föreställningen El diablo es extranjero – Djävulen är utlänning.

La Random & Nelson Martinez

Här ser vi Nayla Espinosa Garcia tillsammans med kompaniet La Random och inbjudna koreografen och dansaren Nelson Martinez från Colombia/Frankrike. Under två veckor i augusti arbetade gruppen i våra lokaler med att skapa föreställningen El diablo es extranjero – Djävulen är utlänning.

Bravo Toga

I två korta filmer får vi ta del av det pågående arbetet med föreställningen "Don’t Fear Change" samt konstnärernas tankar om verket och att arbeta här i Östersund.

Bravo Toga är en nordisk scenkonstgrupp djupt intresserade av konceptualitet och det tvärdisciplinära utrymmet mellan dans och teater. Gruppen består av Anna Kuusamo (FIN), Lena Bondeson (DK) och Sara Ribbenstedt (SE).

"Don’t Fear Change" är en undersökning av mänsklig längtan efter att fly ifrån en domesticerad livsstil och återvända till ens inre otämjda “wild-life”. Filmen visar delar ur det pågående arbetet med föreställningen. Foto och redigering: Bravo Toga

Residensverksamheten i Östersund bedrivs av Konstnärsnämnden i samverkan med Estrad Norr. Läs mer om residensverksamheten här

Senast uppdaterad: 2020-10-1