Region Jämtland Härjedalen
Dans

Terrarium

Boka senast 15 maj 2022

Gästspel från Norrdans

De bor i en grej.
En hel värld bär de med sig.
Fett skymd, fast under lupp,
och ibland del av en mönstertrupp.
Väntar de på någons blick?
Eller är de oberörda av andras klick?
Nu ska du få se,
hur åtta osedda typer gör entré,
i detta terrarium, i denna intima odyssé.

Ett terrarium är ett utrymme som är omgärdat av glas för att hålla landlevande organismer. Ett terrarium är också en sluten miljö, som kan användas för att illustrera hur ett ekosystem fungerar. Ofta är djuren eller växterna tagna ur en för betraktaren främmande miljö, för att visas upp i en bekant miljö. Meningen med ett terrarium är nämligen att innehållet ska visas upp, precis som i teaterrummet.

I denna uppdiktade oas, tar dansen och rörelsen plats runt en hyperkonstruerad dansbana och längs en simulerad runway. Till musikens toner dansar denna klunga genom komplexa och detaljrika koreografier, i självklar gemenskap och den ödsligaste ensamhet. Genom en talande mix av väl avvägd spretighet, framträder en liten värld i världen, ett terrarium, som blir skådeplatsen för ett vilt dansdrama.

OR/ELLER är en dans och koreografiduo bestående av Anja Arnquist och Madeleine Lindh. Sedan 2018 driver de sitt konstnärskap genom flermediala processer där föreställningar skapas ur kluster av samarbeten. Madeleine och Anja har sedan 2009 arbetat tätt ihop under flera paraplyer inom den svenska dansscenen.

Med spetskompetens inom dans och koreografi skapar OR/ELLER illusionsrika och sinnessensibla föreställningar i specifika rumsligheter, där transformationskraften ligger i mötet mellan verket och dess publik. Deras konstnärskap har ett starkt intresse att kultivera scenen för danskonst för barn och unga i Sverige. Tillsammans har de byggt upp en gemensam erfarenhet av att möta en bred publik, genom att de både dansat i, och koreograferat, verk med olika typer av interaktivitet.

Medverkande
Koreografi: Or/Eller (Anja Arnquist och
Madeleine Lindh)
På scen: 8 dansare från Norrdans
Mer info på: www.norrdans.se Länk till annan webbplats.

 

Bokning för arrangör

Information om att arrangera

    • Skola: 10-12 år
    • Skola: 13-15 år
    • Skola: 16-19 år
  • Vår 2023

Spelperiod: Vecka 12

Spelplats: Storsjöteatern

Målgrupp: Från 10 år

Programlängd: Ca 65 min

Pris
Skolföreställning 1000-3000 kr

Mer info om vår prissättning

Foto: Chrisander Brun