Region Jämtland Härjedalen
Musik

Tango för enbenta

Boka senast 15 maj 2022

Musik ur böckernas magiska värld

Tango för enbenta – musik ur böckernas magiska värld

Hur låter Robinson Kruse av Daniel Defoe i toner? Eller Sagan om Ringen av J.R.R. Tolkien? Och hur klingar Yoko Ono, Edith Södergran och Karin Boyes texer översatta till musikens språk? Följ med den kritikerhyllade duon The Gothenburg Combo tillsammans med Lina Nyberg och David Stackenäs på musikaliska vandringar längs bokryggarna…

Hur kan musik påverka din upplevelse av en bok? Hur kan en bok påverka din upplevelse av musik? Välkommen – kanske får du svaret på konserten!

Gothenburg Combo med jazzsångerskan Lina Nyberg och jazzgitarristen David Stackenäs. Ett sjudande musikaliskt möte i gränslandet mellan klassisk musik, jazz, improvisation, folkmusik och visa. Musik av bland annat Lina Nyberg, David Stackenäs, Luis Bonfá, Georg Riedel, Ann-Sofie Söderqvist, Jojje Wadenius, Evert Taube, Sofia Jernberg, Ann-Sofi Söderqvist och The Gothenburg Combo.

Medverkande

The Gothenburg Combo består av gitarristerna David Hansson och Thomas Hansy. Med sina nyskapande konserter och med sina gränsöverskridande samarbeten har The Gothenburg Combo rönt stor uppmärksamhet både internationellt och nationellt. De har turnerat i Sydamerika, Nordamerika, Asien, Europa, Australien och Nya Zealand. De senaste åren har de samarbetat med bl.a. Terry Riley, Agneta Pleijel, Ulf Dageby, Jila Mossaed och Dick Harrison.

Lina Nyberg är en av Sveriges mest kreativa och innovativa jazz-sångerskor och kompositörer. I över 20 år har hon lyckats hålla sig ständigt aktuell genom inte mindre än 19 kritiker-hyllade CD-skivor, flertalet turnéer världen över och en mängd genre- och gräns-överskridande projekt.

David Stackenäs har utvecklat ett alldeles eget och unikt sätt att spela gitarr på. I sitt spel kombinerar han det traditionella med det nyskapande och har tack vare sin mångsidighet och egensinnighet haft en lång rad samarbeten med absoluta toppskiktet av den kreativa jazz/improvisationsscenen, både nationellt och internationellt.

 

 

Bokning för arrangör

Information om att arrangera

    • Offentlig publik
  • Höst 2022

Spelperiod: Vecka 38

Målgrupp: Offentlig publik

Programlängd:
2x45 min alt.1x70 min, efter önskemål.

Bygg-/rivtid: 90/40min

Pris
Offentlig föreställning 4000 kr

Mer info om vår prissättning

Lina Nyberg. Foto: Elvira Glänte

David Stackenäs. Foto: Micke Keysendal