Region Jämtland Härjedalen
Musik

Kongero

Boka senast 15 maj 2022

Estrad Norrs frilansresidens

Kongero - Estrad Norrs frilansresidens våren 2023.

Kongero bjuder in till en lekfull folkmusikresa med den mänskliga rösten som guide. Vi reser från öst till väst och norr till söder. Vi reser i tiden, från forntid till nutiden. Vi flyger och far, över berg och dalar, hav och sjöar och under jord med alla möjliga färdmedel.
En föreställning för unga där berättandet är den röda tråden som binder samman en väv av folksånger och historia, men som även visar kraften och möjligheten i den mänskliga rösten och hur man skapar musik genom stämsång. En chans för den unge lyssnaren att exempelvis lyssna till en norsk trall, en vallvisa, ett skillingtryck, en lyrisk kärleksvisa.

Kongeros offentliga program innehåller ett brett och varierat urval av Kongeros repertoar. En konsert med Kongero tar lyssnaren på en fantastisk resa, en mäktig och vidsträckt skandinavisk folkmusikupplevelse. Blåtoner, banbrytande polyfoni, svängigt och intimt.

Medverkande
Emma Björling
Lotta Andersson
Sofia Hultqvist Kott
Anna Wikenius

Läs mer om Kongero och se fler filmklipp här www.kongero.se Länk till annan webbplats.

 

Estrad Norrs frilansresidens

Estrad Norrs residensprogram inom folk- och världsmusik erbjuder två frilansgrupper per år möjlighet att vistas i Jämtland för att arbeta fram ett konsertprogram av hög kvalitet. Gruppen får sedan genomföra en turné om minst två veckor i Jämtland Härjedalen samt något av övriga Norrlandslän. Läs mer om frilansresidenset

Bokning för arrangör

Information om att arrangera

    • Offentlig publik
    • Skola: 10-12 år
  • Vår 2023

Spelperiod: Vecka 16

Målgrupp
10-12 år / offentlig publik

Programlängd
Skolföreställning 40 minuter.
Offentlig föreställning ca 70 minuter,

Bygg-/rivtid: 90/30 min

Pris
Skolföreställning 1000-3000 kr
Offentlig föreställning 5000 kr

Mer info om vår prissättning

Kongero. Foto: Natalie Jolley