Region Jämtland Härjedalen
Musik

Ellas Kapell

Boka senast 15 maj 2022

Vår tids mest älskade jazzkompositioner i helt ny kostym

Ellas Kapell är bandet som startade i en gemensam kärlek för Ella Fitzgerald, men som sedan fått växa och formas av de fyra musikerna. Vår tids mest älskade jazzkompositioner ikläs helt ny kostym; vissa av låtarna får vara enkla, bäras av skörheten i text och harmonik, medan andra tar ut svängarna och ger rum för lekfullhet och ekvilibrism.

Låten The Nearness of You från debutskivan Longing har i skrivande stund spelats över 1,3 miljoner gånger! Longing rosades av kritiker och belönades med Gyllene Skivan 2020. Hösten 2021 släppte bandet sitt andra album What’s it all about? på Naxos/Prophone Records.

Medverkande
Lovisa Jennervall, sång
Manne Skafvenstedt, piano
Anders Langørgen, kontrabas
Edvin Fridolfsson, trummor

”Det är inte varje dag man hör ett så klassiskt material förvaltas så fräscht, osökt och självklart.” /Johannes Cornell, DN

”Örhängen som borde vara utslitna vid det här laget poleras med stor kärlek och med stor omsorg och förlänas också denna gång en helt ny glans.” /Timo Kangas, Lira Musikmagasin

”Tiden är långt förbi när det gick att prata om Ellas Kapell som blott ett hyllningsprojekt till Ella Fitzgerald. Tiden är nog också förbi när vi kan prata om den här kvartetten som ung och lovande. För det är i mördande konkurrens som vi här utser What’s it all about? till årets vokaljazzskiva.”
- Motivering till utnämnelsen Årets vokaljazz, Lira Musikmagasin


Bokning för arrangör

Information om att arrangera

    • Offentlig publik
  • Vår 2023

Spelperiod: Vecka 11

Målgrupp: Jazzklubbar / Offentlig publik

Pris
Enligt överenskommelse

Mer info om vår prissättning

Foto: Elvira Glänte