Region Jämtland Härjedalen

OBS: Det här evenemanget har passerat

Musik Teater

Min rätt till (j)orden

Boka senast 15 maj 2021

Musik och berättande

Min rätt till (j)orden tar oss med på en resa i Jämtland och världen, med utgångspunkt i det lilla sammanhanget.

I byn Flor nära Ytterhogdal skapade konstnären Rosa Taikon ett hem för silversmide i världsklass, varje smycke med en egen historia ofta en sammansmältning av romsk och samisk smidestradition. Hennes kamp för ett jämlikt samhälle tillsammans med systern Katarina förde henne till många platser på jorden och även in i maktens salar.

Föreställningen berör frågor som: Hur skapar vi vår plats på jorden och hur kan vi bäst använda orden? Hur skapar vi en rättvis värld samtidigt som vi försvarar vår egen täppa? Hur skapar vi ett rättvist Jämtland? Kan vi sjunga Jämtlandssången och nationalsången och samtidigt vara världsmedborgare? Vad innebär civilkurage? Hur står man upp för den man är och det man tror på, även när det känns svårt?

Musik och Berättande är ett nytt projekt hos Estrad Norr och har arbetats fram genom gedigen research. Projektet syftar till att återge berättelser, historier, sägner, samt levnadsöden från länet. Berättandet och musiken är likvärdigt bärande i föreställningen, som är anpassad för mindre spelplatser för en nära och intim upplevelse.

Medverkande
Idé/research: Monica Bergander och Karl Seldahl
Manus: Karl Seldahl i samarbete med ensemblen
Regi: Karl Seldahl
På scen: Jonas Jonsson och Safoura Safavi.

Safoura Safavi
Persisk/svensk artist/ljuddesigner/kompositör uppvuxen i Jämtlands Län. Främst känd som en av grundarna till syskonduon Abjeez som turnerat i USA, Kanada och Europa samt för sin medverkan i konsertserien Best of Sweden och tv programmet ”Folkets Musik”.

Som ljuddesigner har hon skapat ljud och musik till över 20 produktioner samt skrivit musik till två musikaler. Safoura sjunger på persiska, svenska, engelska och spanska och mixar gärna olika genrer och uttryck i sitt konstnärskap.

Jonas Jonsson
Skådespelare och musiker uppvuxen i Föllinge som mestadels är boende i Stockholm. Jonas har släppt tre album i tiotalet länder under artistnamnet Bedroom Eyes, det senaste – ”Greetings from Northern Sweden” – kom 2017 och handlade tematiskt delvis om hans relation till Föllingebygden.
På teaterscenen har han spelat och regisserat inom de flesta genrer – bland annat drama, komedi och barnteater. Han har även lånat ut sin röst till animerad film, agerat programledare i radio och medverkat i flera tv-serier.

Bokning för arrangör

FULLBOKAT

Information om att arrangera

    • Offentlig publik
    • Skola: 10-12 år
  • Vår 2022


Spelperiod: Vecka 11-24

Målgrupp: 10-12 år / offentlig publik

Maxpublik
Skolföreställning 60 st
Offentlig föreställning ca 150 st

Programlängd
Skolföreställning 40 min
Offentlig föreställningca 60 min

Krav på spelplatsen
Lokal/Scenyta: ca 3x5 meter
Mörkläggning: Om möjligt

Bygg-/rivtid: 120/60 min

Pris
Skolföreställning 1000-1500 kr
Offentlig föreställning 4000 kr

Mer info om vår prissättning

Safoura Safavi och Jonas Jonsson. Foto: Fredrik Gille.