Region Jämtland Härjedalen
Musik

Filmmusik-Quiz med Duo Kammarklang

Boka senast 15 maj 2021

Ett underhållande quiz i konsertform!

Wow vad mycket bra filmmusik det finns! och vad kan vara bättre än att få uppleva sina favoriter och ikoniska klassiker i en livekonsert? Förutom hög igenkänningsfaktor och fantastisk musik så ramas konserten in av ett underhållande quiz som publiken får vara med och lösa under konsertens gång.

Programmet framförs på gitarr och viola samt ett och annat gästande instrument när det behövs. Vi erbjuder ett kortare program för skolproduktioner som riktar sig till skolungdomar och där musiken hämtas från exempelvis fartfyllda Pirates of the Caribbean, Amelie från Montmartre, gamla och nya Disney-hits, Sagan om ringen, populära serier och en och annan legendarisk klassiker från 80-talet. I det längre kvällsprogrammet riktar vi oss till en vuxen publik där filmmusik från förr vävs in bland dagens hits och skapar ett program som får nostalgin att bubbla. Båda programmen bjuder på en underhållande och lekfull konsert med några av tidernas bästa filmmusik!

Om Duon

En duo som fångar publikens uppmärksamhet med starka berättelser och ett färgrikt klangspektrum. Susette Johansson på klassisk gitarr och Sebastian Flögel på viola träffades på musikhögskolan i Malmö och gjorde sin första konsertserie 2014. Sedan dess har de spelat över 70 konserter, genomfört flera turnéer runtom i landet och varit anlitade av både kammarmusikföreningar, regionala musikinstitutioner och nu senast av Malmö Live.

Sebastian Flögel kommer ursprungligen från Tyskland men flyttade till Sverige som 18-åring och började kort därefter studera musikpedagogik med inriktning komposition. Han tog sin konstnärliga kandidatexamen vid Musikhögskolan i Malmö med viola som huvudinstrument och fortsatte sedan sina masterstudier för Lars Anders Tomter vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. 2019 tog han sin masterexamen och har därefter arbetat som frilansande musiker. Han är en del av ensemblen i Skånska Operan, har medverkat i uppsättningen av "Fantomen på Operan" på teatern i Kristianstad, vikarierat vid Malmö Symfoniorkester, samt medverkat i kammarensembler på festivaler, kyrkokonserter samt jazzkonserter.

Susette Johansson är uppväxt i Jämtland, närmare bestämd Brunflo, och har sedan gymnasiet studerat och arbetar som klassisk gitarrist. Studierna förde henne till Malmö Musikhögskola där hon tog sin kandidat för Göran Söllscher och Gunnar Spjuth och fortsatte sedan sina masterstudier i Köpenhamn för Jesper Sivebaeck och Per Pålsson. 2020 tog hon sin Masterexamen med högsta poäng i samtliga slutprov.

Susette har under de senaste åren fått äran att ta emot flera stipendier från bland annat Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Samt spelat i flera större sammanhang, bl.a med

Medverkande
Susette Johansson, Gitarr
Sebastian Flögel, Viola

Mer info: www.facebook.com/duo.kammarklanglänk till annan webbplats

Bokning för arrangör

Information om att arrangera

    • Offentlig publik
    • Skola: 13-15 år
    • Skola: 16-19 år
  • Höst 2021

Spelperiod: Vecka 39

Målgrupp: 13-19 år / offentlig publik

Programlängd
Skolföreställning ca 45 min
Offentlig föreställning ca 60 min
(med eller utan paus)

Lokal/Scenyta: 3x2 meter

Bygg-/rivtid: 80/30 min

Pris
Skolföreställning 1000-3000 kr
Offentlig föreställning 4000 kr

Mer info om vår prissättning