Region Jämtland Härjedalen
Musikteater

De som kom över havet

Boka senast 15 maj 2021

En kärleksfull och stark berättelse, en hyllning till vänskapen och livet

De som kom över havet är ett musikdrama för mellanstadiet om tre barn i tio-elvaårsåldern som överlevt en klimatkollaps. Ensamma på en ö i havet måste de hitta mat och vatten i spillrorna efter en förlorad civilisation. De är magra och utsvultna men vid gott mod. Men färskvattnet tryter och ön krymper när havsnivån stiger. Efter en svår storm upptäcker barnen en herrelös eka som driver in mot ön. På durken under en presenning ligger en utmattad ung kvinna. De upptäcker att hon är gravid. Och hon ska strax föda! Barnen måste nu använda all sin uppfinningsrikedom och livsvilja för att klara utmaningarna.

De som kom över havet är en kärleksfull och stark berättelse, en hyllning till vänskapen och livet. Den tar sig an stora frågor genom att berätta en riktigt spännande historia. Det är en föreställning som ger hopp.

Den lekfulla och lättillgängliga musiken skapar en stark musikdramatisk upplevelse. Musiken låter oss komma i kontakt med alla barnens känslor; övergivenhet, törst, lycka och djupaste vänskap. Vi tror inte att någon i den unga publiken kommer att lämna föreställningen oberörd.

Musiken till De som kom över havet är ett nyskrivet verk av den unge tonsättaren Johannes Pollak, som bland annat nominerats till musikförläggarnas pris i kategorin Årets konstmusik 2019.

Berättelsen är skriven av Carin Pollak, en av upphovsmännen till succémusikalen Så som i Himmelen som gått fyra säsonger för utsålda hus på Oscarsteatern i Stockholm.

Medverkande

Komposition: Johannes Pollak
Libretto: Carin Pollak
Regi: Märit Bergvall
Scenografi: Jens Gustavson
Kostymdesign: Anna Ardelius
Mask: Emma Haake
På scen: 4 sångare och 5 musiker

Lärarhandledning

Lärarhandledning kommer finnas tillgängligt under hösten 2021.

Samarbete

Musikteatern turnerar i de fyra norrlandslänen Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten genom Norrlands nätverk för Musikteater och Danslänk till annan webbplats. Under 2021 turnerar produktionen utanför Jämtland Härjedalen under veckorna 43-46.

Bokning för arrangör

Information om att arrangera

    • Skola: 10-12 år
  • Höst 2021

Spelperiod: Vecka 42

Målgrupp: 10-12 år

Maxpublik: 100 personer

Programlängd: ca 45 minuter

Spelplats
Estrad Norrs svarta låda, Östersund.
Elever och pedagoger utanför Östersunds stadsgräns erbjuds gratis buss till och från spellokalen. Viktigt att ange totalt antal elever och pedagoger vid bokning.

Pris
Skolföreställning 1000-2000 kr

Mer info om vår prissättning

Bild: Jens Gustavson