Region Jämtland Härjedalen
Musik

SVENSK-NORSKA RADIOMINNEN med Odd Arne Halaas

Boka senast 2020

Melodier som varit populära underradions glansdagar

Odd Arne Halaas bjuder här på en tillbakablick och en högtidsstund för alla som gillar dragspel och sång med visor, schlagers och dragspelsmelodier som varit populära under radions glansdagar i de båda länderna.

Odd Arne började spela dragspel vid 13 års ålder och har sen dess spelat till dans, konserter, till opera, ja till det mesta där ett dragspel kan användas. Han är dessutom en fantastisk sångare och sjunger oftast sånger från de Skandinaviska länderna och har en förkärlek till Evert Taube. Han turnérar flitigt och har under åren blivit en höjdpunkt på många stora musikfestivaler i våra Nordiska grannländer. Odd Arne tilldelades också Bröderna Lindqvists stipendie 2017.

I programmet ”Svensk-Norska Radiominnen” tar vi oss tillbaka till tiden för radions glansdagar från 1930-talet till TV-apparatens intåg 1960. För de som upplevde denna epok är minnena många. Vem minns inte stunderna man satt tillsammans, gärna i lite finare kläder och lyssnade på ”Önskekonserten”, Sven Jerrings referat från olika sportevenemang – som när Sigge Eriksson tampades med Norges Hjallis Andersen på skridskoisen under 1950-talet. Eller ”Frukostklubben” som sändes varje lördagsmorgon från 1946 till 1978 med Sigge Furst som programledare. Dragspelaren Andrew Walter var dessutom kapellmästare i nästan alla program. I Norge hade man sina motsvarigheter och en känd radioprofil var sångaren Erik Bye.

Information om att arrangera

    • Kultur i vården
    • Offentlig publik
  • Vår 2021

Detta är ett evenemang som kan bokas och arrangeras av dig som extern aktör. Information som gäller för ett sådant arrangemang följer nedan.

Spelperioder
Vecka 17-18

Målgrupp
Äldreboende, Servicehus, Öppna
mötesplatser / Offentlig publik

Bygg/rivtid
60/30 min

Pris per föreställning
1000 kr/kultur i vården
2000 kr/offentlig arrangör