Region Jämtland Härjedalen
Musik

KONGERO

Boka senast 2020

Estrad Norrs frilansresidens presenterar

Kongero bjuder in till en lekfull folkmusikresa med den mänskliga rösten som guide.

Vi reser från öst till väst och norr till söder. Vi reser i tiden, från forntid till nutiden. Vi flyger och far, över berg och dalar, hav och sjöar och under jord med alla möjliga färdmedel. En föreställning för barn där berättandet är den röda tråden som binder samman en väv av folksånger och historia, men som även visar kraften och möjligheten i den mänskliga rösten och hur man skapar musik genom stämsång. En chans för den unge lyssnaren att exempelvis lyssna till en norsk trall, en vallvisa, ett skillingtryck, en lyrisk kärleksvisa.

Vokalgruppen Kongero utforskar nyfiket och obehindrat röstens möjligheter. Deras musik präglas av klarhet, täta klanger och tajt rytmiskt driv. De fyra sångerskorna ompletterar varandra på ett självklart vis och deras personliga uttryck ger gruppen dess unika sound.

Medverkande
Emma Björling, sång
Lotta Andersson, sång
Anna Larsson, sång
Anna Wikenius, sång

Läs mer på www.kongero.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spotify
https://open.spotify.com/album/5MZ7Lk7NSd3yZcfBVKrlUu?si=K-N8nMdQRfOZGbNEiEjHmAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om att arrangera

    • Skola: 10-12 år
  • Vår 2021

Detta är ett evenemang som kan bokas och arrangeras av dig som extern aktör. Information som gäller för ett sådant arrangemang följer nedan.

Spelperiod
Vecka 11

Målgrupp
10-12 år

Programlängd
40 minuter

Bygg/rivtid
ca 90 min/30 min

Pris
1000 kr

Foto: Natalie Jolley