Region Jämtland Härjedalen

OBS: Det här evenemanget har passerat

Musik

HANNAH SVENSSON GROUP

Boka senast 2020

En av våra mest uppskattade jazzsångerskor

Här får vi helt nykomponerat material från Hannah Svensson Group och deras senaste album ”Places and dreams” blandat med en och annan låtskatt ur den amerikanska sångboken i nya förklädnader.

Musiken präglas av starka melodier och ett möte mellan jazz och popharmonier och stort utrymme för improvisation. Gruppens musikaliska influenser spänner från jazz, pop och fusion, där det egna soundet går som en röd tråd genom varje låt.

Kritikerrosade sångerskan och låtskrivaren Hannah Svensson har med fem skivalbum etablerat sig som en av våra mest uppskattade jazzsångerskor. Hannah banar sin egen väg och hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt.

Hannah Svensson Group består förutom av Hannah själv av fyra förnämliga jazzmusiker: Jan Lundgren som räknas som en av världens mest framstående jazzpianister, Ewan Svensson, en av vårt lands mest personliga och hörvärda gitarrister tillika Hannahs far, den legendariske basisten och kapellmästaren Matz Nilsson samt en av Sveriges allra mest respekterade och skickliga trummisar med en unik känslighet i sitt spel, Zoltan Czörsz.

Information om att arrangera

    • Offentlig publik
  • Höst 2020

Detta är ett evenemang som kan bokas och arrangeras av dig som extern aktör. Information som gäller för ett sådant arrangemang följer nedan.

Spelperiod
Vecka 47

Målgrupp
Offentlig publik

Pris
Enligt överenskommelse

Foto: James Djordjevic