Region Jämtland Härjedalen

OBS: Det här evenemanget har passerat

Musik

CHICOS FRITOS

Boka senast 2020

Ökenflamenco!

Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig ökenflamenco från förr, i de gamla stilarna från Andalucía Oriental: tarantos, zambra, mariana, fandangos de Almería och tangos de Granada.

Sitt eget sound skapar de med munspel och flamencogitarr. Influerade av det filmiska och ödsliga uttrycket i Ennio Morricones musik i spaghettiwesternfilmerna – inspelade i östra Andalusien – blandar de bluesiga toner och westernklanger med den traditionella musiken från regionen.

Medverkande
Jonathan Bondesson är Sveriges enda masterutbildade flamencogitarrist och ingår i många professionella sammanhang i flamenco-Sverige. Jonathan är utbildad vid musikhögskolan i Stockholm och i Sevilla. Jonathans solodebut ”Andalusien i minusgrader” blev hyllad i branschtidningen Lira och fick en 4 i Dagens Nyheter.

Olle Pelayo Lind är munspelare och gitarrist utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Ingesund, samt i flamencogitarr och historia i Sevilla och Granada. Olle har spelat munspel och gitarr i vitt skilda genrer, bland annat svensk och finsk folkmusik med Arvika Blues Breakers, grekisk musik med Maria Stellas och Thor Ahlgren, brasiliansk musik i flera konstellationer, och flamenco med Irene Pelayo.

Information om att arrangera

    • Offentlig publik
    • Skola: 13-15 år
    • Skola: 16-19 år
  • Höst 2020

Detta är ett evenemang som kan bokas och arrangeras av dig som extern aktör. Information som gäller för ett sådant arrangemang följer nedan.

Spelperioder
Vecka 40

Målgrupp
från 12 år/offentlig publik

Programlängd
ca 60 min

Bygg/rivtid
60/30min

Pris per föreställning
1000 kr/skola
3000 kr/offentlig arrangör