""

Dom bästa sluten är när någon dör

Teater – Vecka 9-18

När studenten närmar sig ångrar sig Jessicas bästis. Helt plötsligt är det inte självklart att de ska flytta hemifrån tillsammans, och bo ihop i en förort till Stockholm. Nora har en flört med Edvin och hon är inte längre med på allt som dom hade bestämt. Hon behöver faktiskt ta hand om sin mamma som har bitit en kund på Ica.

Allt som dom hade fantiserat om. Det skulle ju vara dom två mot världen! Jessicas värld och alla hennes planer vänds upp och ner, och alla känslorna kommer.

– Man kan tänka att man är någon annan med helt andra mycket värre problem, typ att man är skjuten i magen och att ens älskade håller en i sina armar. Eller att man står på en stor scen, strålkastaren riktad mot ansiktet, huden glänser av svett och det finns tårar i ögonvrån.

Jessica vill att livet ska vara som en film med stråkar i bakgrunden. Kan det inte få vara så? Även om man står där i sina täckbyxor med en svettig mössa och väntar på skolbussen? Kan man inte bara bestämma att det är så? Att pappa kommer att finnas där när man behöver honom? Att mamma ska bry sig mer om dig än om brukshundsklubben? Och att den du älskar ska säga att ”Its you, its always been you, and you had me at hello?”

Det här är en historia om att vilja komma loss, att växa till sig och att längta efter något större och fantastiskt. Om att tro att livet är helt amazing och att du kan bli vem fan du vill!

Medverkande
Fyra skådespelare
Manus: Marlene Jonsson

Info för skola/arrangör 

Spelperiod:  Vecka 9-18
28 februuari – 3 maj

Programlängd: 50 min
Målgrupp: 13-15 år
Maxpublik: 60 st

Krav på spelplatsen
Lokal/Scenyta: 6×6 m
Fri takhöjd: 3 m
Mörkläggning: Önskvärd
Bygg/rivtid: 3tim/1 tim

Pris
1000 kr/skolor Jämtland Härjedalen
Boka senast: 15 oktober 2018

Kontakt/Bokning
Christina Seldahl L, producent
christina.seldahl@estradnorr.se
Tel. 070-660 17 38

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail