Region Jämtland Härjedalen

Bravo Toga - Dansresidens

Med start i år bedriver Konstnärsnämnden internationellt dansresidens i Östersund i samverkan med oss på Estrad Norr, ett samarbete som vi är mycket glada över. Under två veckor i juli har scenkonstgruppen Bravo Toga vistats här på Estrad Norr och arbetat med verket "Don’t Fear Change".

I två korta filmer får vi ta del av det pågående arbetet med föreställningen "Don’t Fear Change" samt konstnärernas tankar om verket och att arbeta här i Östersund.

Bravo Toga är en nordisk scenkonstgrupp djupt intresserade av konceptualitet och det tvärdisciplinära utrymmet mellan dans och teater. Gruppen består av Anna Kuusamo (FIN), Lena Bondeson (DK) och Sara Ribbenstedt (SE).

"Don’t Fear Change" är en undersökning av mänsklig längtan efter att fly ifrån en domesticerad livsstil och återvända till ens inre otämjda “wild-life”. Filmen visar delar ur det pågående arbetet med föreställningen. Foto och redigering: Bravo Toga

Residensverksamheten i Östersund bedrivs av Konstnärsnämnden i samverkan med Estrad Norr. Läs mer om residensverksamheten här

Senast uppdaterad: 2020-08-11