""

Bridget Marsden och Leif Ottoson

Musik – Vecka 37

Estrad Norrs frilansresidens presenterar

Nutida folkmusik med plats för stora tankar

Bridget Marsden och Leif Ottosson är två nya stjärnskott på den svenska folkmusikscenen. Duon släppte sitt kritikerrosade debutalbum Mountain Meeting 2015 – ett album fyllt till bredden med innovativa tolkningar av den nordiska folkmusiken. De bjuder på ett urval av egna kompositioner och traditionellt material, och rör sig sömlöst mellan atmosfärisk improvisation och drivet låtspel. Möt fiolen och dragspelet på sätt som kommer överraska även de mest hängivna folkmusiklyssnarna.

Under sin residensperiod vid Estrad Norr vill duon vidareutveckla sitt konstnärsskap i tre delar. De egna kompositionerna, det improviserade stämspelet och interpretationen av traditionell musik samt den sceniska gestaltningen av de båda.

Målet är att presentera ett konsertprogram med både traditionell och nyskapande folkmusik med tydliga presentationer som förhöjer upplevelsen för lyssnaren.

Medverkande
Bridget Marsden – fiol
Leif Ottosson – dragspel

Estrad Norrs frilansresidens
Bridget Marsden och Leif Ottoson är den första gruppen som erbjudits plats i Estrad Norrs nystartade residensprogram. Målet med residenset är att utveckla en samarbetsform mellan frilansande musiker och Estrad Norr. Vi vill ge musiker inom folk- och världsmusik möjlighet att i lugn och ro arbeta fram ett konsertprogram av hög kvalitet och därefter genomföra en turné i Jämtland Härjedalen samt något av de tre övriga Norrlandslänen.

Info för skola/arrangör 

Spelperioder
Vecka 37 Jämtland
Vecka 38 Västernorrland

Programlängd:
Skolföreställning 40 min
Offentlig konsert 90 min
Målgrupp: 16-19 år och offentlig publik

Krav på spelplatsen
Teknik: 16 A
Bygg/rivtid: 2 tim/1 tim

Pris
1000 kr/skola
5000 kr/offentlig arrangör
Boka senast: 15 maj 2018

Kontakt/Bokning
Monica Bergander, producent
monica.bergander@estradnorr.se
Tel. 063-14 67 12

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail