Bardas 10 Budord

Anja Dyrting, Björn Högberg, Sebastian Bergström & Stefan Åberg i "Bardas 10 Budord".  Foto: Sandra Lee Pettersson
Anja Dyrting, Björn Högberg, Sebastian Bergström & Stefan Åberg i ”Bardas 10 Budord”. Foto: Sandra Lee Pettersson

2017 är Teater Bardas 10:e verksamhetsår som scenkonstgrupp. Vi uppmärksammar detta genom att sätta upp vårt mest innerliga och utmanande scenkonststycke hittills. En föreställning som sammanfattar vilka vi är, vad vi står för och, som titeln antyder, ger publiken Bardas 10 budord. ”Bardas 10 budord” ska inte (i motsats till Gamla testamentets budord) ses som befallningar utan snarare som en grundkurs i tillvarons oskrivna regler eller helt enkelt som en angelägen reflektion kring vad som egentligen är viktigt i livet belyst av kompetenta scenkonstnärer. Föreställningen, som kommer att blanda Teater Bardas olika scenkonstuttryck, skapas som vanligt med avstamp i skådespelarnas egna tankar, erfarenheter och uttryckssätt.

Teater Barda är en scenkonstgrupp där skådespelarna har uppenbara artistiska drag och dessutom ett handikapp, en utvecklingsstörning, ett funktionshinder eller vad man nu vill kalla det.

Skådespelarna arbetar halvtid på Estrad Norr och Teater Barda har varit verksamma i 9 år och har snart spelat 450 föreställningar på turné i främst Jämtland och Härjedalen, men även i resten av Norrland och Sverige. Två filmer med Teater Barda har visats på SVT, senast sommaren 2015 då De sociala kongresserna visades i ”K-Special”.

Teater Barda är på riktigt!

Pressbilder av Sandra Lee Pettersson:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail