Utdelning av Arrangörspeppen 2018

Arrangörspeppen 2018

2018 har Estrad Norr valt att utse en arrangör i varje kommun som får ta emot utmärkelsen. Arrangörspeppen delades ut till 8 förväntansfulla  arrangörsföreningar på Storsjöteatern i Östersund den 5 december. 

Mottagare av Arrangörspeppen 2018: 

Tullingsås Byförening – Strömsund

Motivering: 
En liten spelplats med stort engagemang och hjärta. Flera års medvetet arbete av arrangörerna har skapat många arrangemang och aktiviteter som sträcker sig över hela året. Ett utmärkt exempel på hur man genom att mötas i olika aktiviteter skapar gemenskap och trivsel i en by.

Käloms Byalag – Krokom

Motivering:
Kälom är en bygd med gamla anor men med ett nytänk och en framåtanda. Med sin värme, generositet och strävan efter att skapa bra arrangemang för bygdens befolkning har de även blivit ett välkommet utflyktsmål för utomsocknes. Ett sammansvetsat och välorganiserat byalag som alltid bjuder på ett varmt välkomnande för såväl utövare som publik.

Jazz i Jemtland – Östersund 

Motivering:
Jazz i Jemtland bildades för 50 år sedan och bjuder än idag på ett varierat jazzutbud med både kända och okända namn i sitt programutbud. Ett strävsamt arbete av arrangörerna där många ideella timmar lagts ned genom åren.

Västra Jämtlands Teaterförening – Åre 

Motivering:
Föreningen har funnits i över 50 år och är fortfarande en motor för bygden. Genom åren har de arrangerat teaterföreställningar, teaterresor, arrangörsträffar m m Föreningen bidrar i allra högsta grad till att öka livskvaliteten för många.

Kälarne Jazz- och Bluesklubb – Bräcke 

Motivering:
Klubben har ett brett utbud och är även en eftertraktad arrangör för landets ledande artister inom jazz och bluesgenren. Med sina väl genomförda arrangemang har man placerat Kälarne på “jazzkartan” vilket visar att inget är omöjligt trots att man verkar i glesbygd när det finns ett genuint engagemang.

Överhogdals Bygdegårdsförening – Härjedalen 

Motivering:
Låt dig inte luras av att bygden är liten med relativt få bofasta. Under ytan lurar ett engagemang och ett driv att hålla bygden levande. Genom främst teaterföreställningar men även ibland musikföreställningar bidrar Bygdegårdsföreningen till en förhöjd livskvalitet för de som önskar det genom kultur.

ArrEvent – Berg 

Motivering:
En kultur- och musikförening som ständigt är på språng, ständigt är på gång. En stark drivkraft på orten som med stort engagemang genom åren ordnat med revyer, musikcaféer, Årets Näck, musik- och teaterföreställningar, Spelmansstämmor m m Trots motgångar har föreningen fortsatt sitt ihärdiga och fina arbete.

Böle-Hoo Bygdegårdsförening – Ragunda

Motivering:
En förening som står på många olika ben och arrangerar allt från sommarteater, kruskalas och musikprogram till sina kommuninvånare. Den lilla byn med den vackra vyn som drivs av en motor med stort engagemang och hjärta för sin bygd.

 

Om Arrangörspeppen

Arrangörspeppen är en utmärkelse och ett ekonomiskt stöd som Estrad Norr, från och med 2018, delar ut till någon eller några av länets arrangörer.

Stödet har instiftats för att synliggöra och stötta det fantastiska arbete som görs av arrangörer runt om i Jämtland Härjedalen. Med Ideella krafter skapar arrangörsföreningar unika tillfällen för människor att mötas kring kultur – möjlighet att tillsammans med andra uppleva något intressant, roligt eller tankeväckande. Arrangörerna utgör en viktig pusselbit i arbetet med att hålla den lokala bygden levande, och det är något vi på Estrad Norr vill uppmuntra.

Arrangörspeppen är en utmärkelse som arrangören tilldelas, det är inte något man kan söka. Vår förhoppning är att stödet ska bidra till att ge arrangörsgrupper kraft och inspiration att fortsätta med det viktiga arbete man gör, ett arbete som inte alltid syns eller får den uppskattning som det förtjänar.

Det ekonomiska stödet ska därför användas till att stärka arrangörsgrupper. Till exempel genom att ordna utbildning, bjuda in föreläsare, göra studiebesök eller besöka ett inspirerande arrangemang. Stödet ska inte användas till drift/underhåll av befintliga lokaler, teknikinköp eller liknande.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail