Region Jämtland Härjedalen

OBS: Det här evenemanget har passerat

Teater

VERSIONER av Manda Stenström

Boka senast 15 apr 2019

En undersökning av gränserna mellan sanning, upplevelse, uppfattning och lögn.

En undersökning av gränserna mellan sanning, upplevelse, uppfattning och lögn.

”Två tonårskillar berättar olika versioner av en utekväll som slutat med att de blev utkastade. Vad var det egentligen som hände? Och måste det vara så att någon ljuger, eller kan de ha upplevt situationen på helt olika sätt?

En pappa påstår att ett barn knuffat hans barn från en klätterställning. Det anklagade barnets mamma vägrar tro det. Hon tänker inte under några omständigheter gå med på hans version av händelsen. Hon har en egen uppfattning, punkt slut.

Versioner är en pjäs som undersöker gränserna mellan sanning, upplevelse, uppfattning och lögn. För medan de flesta är överens om att objektiva fakta finns och är viktigt att hålla sig till, sägs sanning ofta vara mer av en individuell, subjektiv upplevelse. Men hur pass olika kan två personer uppleva samma situation? När blir påståendet att vi har olika uppfattningar ohållbart? Och hur villiga är vi att ifrågasätta det vi vill ska vara sant?

Pjäsen inspireras av samtidspolitiska händelser, som blåljugande presidenter och spridning av ”alternativa fakta”, men utspelar sig mitt i vardagen i en liten stad. För hur påverkas våra tankar om vad sanning och lögn är, i en politisk tid där själva begreppet sanning tycks mer och mer uppluckrat?.”

Karl Seldahl - Regi
Lotta Nilsson - Scenografi/Kostym
Miriam Forsberg, Anders Öhrström och
Jonas Jonsson - Skådespelare

Information om att arrangera

    • Offentlig publik
    • Skola: 16-19 år
  • Höst 2019

Detta är ett evenemang som kan bokas och arrangeras av dig som extern aktör. Information som gäller för ett sådant arrangemang följer nedan.

Spelperiod
Vecka 43-48

Målgrupp
16-19 år / Offentlig publik

Programlängd
ca 60 min

Maxpublik
60

Krav på spelplatsen
Lokal/Scenyta: 6 x 6 m exkl plats för publikläktare, fri takhöjd 3 m
Teknik: 3-fas, 16A
Mörkläggning: Önskvärt

Bygg/rivtid
180/60 min

Pris
1000 kr/föreställning skolor
5000 kr/offentlig arrangör

Foto: Olle Melkerhed, bildbearbetning Nicklas Lindahl