Region Jämtland Härjedalen
Teater

FÅGELN I MIG FLYGER VART DEN VILL

Boka senast 15 apr 2019

Om konstnären Berta Hanssons uppväxt i Hammerdal.

Om konstnären Berta Hanssons uppväxt i Hammerdal.

Högst uppe i en stor tall sitter Berta och längtar bort. Inte från familjen eller byn egentligen, utan mest längtar hon till nåt annat, till ett ställe där hon får vara som hon är. Mest av allt vill Berta måla och teckna allt hon ser men arbetet på gården måste utföras, det vet hon ju innerst inne. Den enda i familjen som uppskattar hennes konstnärlighet är mamma och just nu ligger hon sjuk i lungsot. Hur blir det om det värsta händer?

Inuti Berta gror en hemlig längtan efter att få visa världen att hon borde få måla tavlor istället för att ta hand om hushållet, det som Pappa envist vill och räknar med. Men hur ska hon kunna förverkliga sina drömmar när den enda som förstår henne är på väg att försvinna?

Fågeln i mig flyger vart den vill bygger på Sara Lundbergs Augustpris-belönade bok om konstnären Berta Hanssons uppväxt i Hammerdal.

Föreställningen handlar som sorg, längtan och modet att följa sitt hjärtas röst. Den vill visa publiken att det finns vägar att nå sina drömmar, om man bara vågar lite mer än man tror.

Baserad på Sara Lundbergs bok
Martin Johansson - Manus/Regi
Tre skådespelare

Information om att arrangera

    • Offentlig publik
    • Skola: 10-12 år
  • Vår 2020

Detta är ett evenemang som kan bokas och arrangeras av dig som extern aktör. Information som gäller för ett sådant arrangemang följer nedan.

Spelperiod
Vecka 12-18

Målgrupp
10-12 år / Offentlig publik

Programlängd
ca 50 min

Krav på spelplatsen
Lokal/Scenyta: 6 x 6 m exkl plats för publikläktare, fri takhöjd 3 m
Teknik: 3-fas, 16A
Mörkläggning: Önskvärt

Bygg/rivtid
180/60 min

Pris
1000 kr/föreställning skolor
5000 kr/offentlig arrangör

Illustration: Sara Lundberg