Region Jämtland Härjedalen

FULLBOKAT

Teater

Börja skolan

Boka senast 15 apr 2019

En musikalisk skräckis om rädslan att inte kunna.

En musikalisk skräckis om rädslan att inte kunna.

”Vet du vad jag har hört av min kusin? -Att du faktiskt aldrig får komma försent till skolan. Och bokstäverna – du bara måste lära dig dom innan du börjar och plus och minus och allt om fåglar och naturen och solen och sån´t. Och att du måste kunna sy också. Och rita. Och sitta still, du får inte vara med om du inte sitter blick still.”

”Hjälp! Tänk om mina ord liksom äts upp av att jag är rädd hela tiden och tänk om läraren är typ elak och tänk om de andra barnen inte tycker om mig! Och tänk om jag inte hinner till toaletten i tid…”

Från förskola till förskoleklass är steget stort. Med en musikalisk skräckis kan vi bota den värsta oron och skratta en stund. För ingen är ensam om att börja skolan. I föreställningen delar barnen och skådespelarna rummet där berättelserna spelas och sjungs fram. Så att vi känner att vi inte är ensamma.

Inga Onn - Manus/Regi
Marie Moberg - Scenografi/Kostym
Anja Dyrting, Sebastian Bergström,
Johanna Blasjö och Håkan Borgsten - Skådespelare


Teater Barda är en scenkonstgrupp där skådespelarna/dansarna är personer med en utveck­lingsstörning eller ett psykiskt funktionshinder. Teater Barda har under sina tio år skapat kvalitativ scenkonst som på ett seriöst sätt framhäver skåde-spelarnas färdigheter som scenkonstnärer och samtidigt integrerar dem i ett professionellt yrkesliv.

FULLBOKAT

Information om att arrangera

    • Skola: 0-5 år
    • Skola: 6-9 år
  • Vår 2020

Detta är ett evenemang som kan bokas och arrangeras av dig som extern aktör. Information som gäller för ett sådant arrangemang följer nedan.

Spelperiod
Vecka 11-18

Målgrupp
5-7 år

Speltid
30 min

Maxpublik
30 inkl pedagoger

Krav på spelplatsen
Lokal/Scenyta: gymnastiksal/samlingssal, 7 x 7 meter

Bygg/rivtid
2 tim/1 tim

Pris
1000 kr/föreställning